Výrobky

Žďárská klobása

Číslo cechovní normy

2016-08-08-0075

Číslo výrobku

2016-08-08-0075/2116

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované

Charakteristika výrobku

Jedná se o tepelně opracovaný masný výrobek. Neobsahuje alergeny definované legislativou. Trvanlivost je 25 dní. koření (kmín mletý, paprika sladká, chilli mleté, pepř černý mletý, česnek mletý, zázvor mletý); původ hlavních složek : ČR a EU   upřesnění: výživových údajů: cukry <1,0g  

Společnost

MASO UZENINY POLIČKA, a.s.
č.p. 300
Kamenec u Poličky, 572 01
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
MASO UZENINY POLIČKA, a.s.

Definice balení

Balení

Typ: ochranná atmosféra, velikost: 300 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

87 %

hovězí maso

8 %

pitná voda

jedlá sůl s jódem

koření

cukr

paprikový extrakt

jedlé střívko

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

E 451 - Trifosforečnany

E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)

Energetická hodnota výrobku

232 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

19 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

7,4 g/100g

Z toho cukry

1,2 g/100g

Senzorické požadavky

Vůně a chuť

Přirozená vůně po použitém koření bez cizích pachů. Chuť po použitém koření.

Konzistence

soudržná, pevná konzistence

Nadstandardní parametry

Obsah masa 87 %.

Technologický postup

Příprava surovin, míchání s kořením, naražení do střev, tepelné opracování, chlazení, balení.

Uživatel

Schváleno

6.8.2024 09:43:51

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený

Obrázky

Historie

Žďárská klobása (22.9.2021 10:00:17)

Žďárská klobása (24.3.2020 11:33:15)