Lovecký salám 500 g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-03-29-0164
Číslo výrobku
2016-03-29-0164/0746
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované
Společnost
Krahulík - MASOZÁVOD Krahulčí, a.s.
č. p. 10
Krahulčí, 588 56
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Masna Studená, Masná 480, 378 56 Studená
Definice balení
EAN
20147204
Balení
Typ: Vakuově baleno, velikost: 500 g
Způsob distribuce výrobku
Maloobchod
Složení
Vepřové maso
Vepřové sádlo
Hovězí maso
Jedlá sůl
Kořenící přípravek (dextróza, koření, česnek, antioxidant: erythorban sodný, jedlá sůl, extrakty koření)
Startovací kultura mikroorganismů
Kouř z bukového dřeva
Přídatné látky
E 250 - Konzervant
E 316 - Antioxidant
Energetická hodnota výrobku
2117 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
46 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
14 g/100g
Sacharidy
2,4 g/100g
Z toho cukry
1 g/100g
Bílkoviny
22 g/100g
Sůl
2,9 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Výrobek typického tyčového tvaru, obdelníkového průřezu. Povrch výrobku červenohnědé barvy, suchý a zvrásněný. Na řezu výrobku patrné hrubozrnné vypracování díla z tučných a libových částic svaloviny.
Vůně a chuť
Výrobek je přiměřeně slané a kořeněné chuti. Vůně aromatická po použitých surovinách a kouři.
Konzistence
Na skusu v tenkých plátcích výrobek tužší.
Nadstandardní parametry
- povinné použití hovězího masa,vepřové maso, hovězí maso; celkový obsah masa (vč. hovězího) minimálně 130 g na 100 g hotového výrobku; podíl hovězího masa musí činit nejméně 10 % z celkové hmotnosti masa použitého ve výrobku.
- obsah ČSB minimálně 15 %;
- obsah tuku maximálně 50 %;
- bez zvýrazňovačů chuti a bílkovinných přísad;
- aktivita vody (aw) 0,93.
Technologický postup
- příprava suroviny
- mělnění
- kutrování
- míchání
- narážení
- formování
- chlazení
- sušení
- balení
- etiketování
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Vyhovuje požadavkům dle platné legislativy.
Uživatel
Schváleno
12.8.2024 15:09:56
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený