Klobása s kančím masem 1 kg
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-08-08-0075
Číslo výrobku
2016-08-08-0075/2354
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Společnost
Steinhauser, s.r.o.
Karasova 378
Tišnov, 66601
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Steinhauser, s.r.o., Karasova 378, 66601 Tišnov
Definice balení
EAN
297851
Balení
Typ: ochranná atmosféra; expediční balení, velikost: 1 kg
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
63 %
kančí maso
30 %
pitná voda
vepřové sádlo
dusitanová solicí směs: jedlá sůl a dusitan sodný
koření (pepř černý, tymián, bobkový list, rozmarýn, jalovec, muškátový ořech, hřebíček, zázvor)
2 %
sušená zeleniny (česnek, cibule)
vepřové střevo
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
Energetická hodnota výrobku
1020 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
19 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
7,5 g/100g
Sacharidy
<0,5 g/100g
Z toho cukry
<0,5 g/100g
Bílkoviny
19 g/100g
Sůl
2,4 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled, tvar: bez vzduchových dutin, masově růžová
Vůně a chuť
Vůně: typická po uzenině, bez cizích vůní Chuť: přiměřeně slaná, kořeněná, bez cizích chutí
Konzistence
pružná a soudržná konzistence.
Nadstandardní parametry
Jedná se o klobásu, která obsahuje 93 % masa, Je vyrobená z vybraných částí vepřového a kančího masa. Lehce zauzená, provoněná pečlivě vybranou směsí přírodního koření podle receptury. Vhodná je k podávání zastudena.
Technologický postup
Surovina + přísady – narážení - sušení – uzení – tepelné opracování (minimální tepelný účinek odpovídající 70°C/ 10minut)
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Schváleno
12.11.2024 09:39:49
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený