Výrobky

Klobása s kančím masem 1 kg

Číslo cechovní normy

2016-08-08-0075

Číslo výrobku

2016-08-08-0075/2354

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Společnost

Steinhauser, s.r.o.
Karasova 378
Tišnov, 66601
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Steinhauser, s.r.o., Karasova 378, 66601 Tišnov

Definice balení

EAN

297851

Balení

Typ: ochranná atmosféra; expediční balení, velikost: 1 kg

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

63 %

kančí maso

30 %

pitná voda

vepřové sádlo

dusitanová solicí směs: jedlá sůl a dusitan sodný

koření (pepř černý, tymián, bobkový list, rozmarýn, jalovec, muškátový ořech, hřebíček, zázvor)

2 %

sušená zeleniny (česnek, cibule)

vepřové střevo

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

Energetická hodnota výrobku

1020 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

19 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

7,5 g/100g

Sacharidy

<0,5 g/100g

Z toho cukry

<0,5 g/100g

Bílkoviny

19 g/100g

Sůl

2,4 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled, tvar: bez vzduchových dutin, masově růžová

Vůně a chuť

Vůně: typická po uzenině, bez cizích vůní Chuť: přiměřeně slaná, kořeněná, bez cizích chutí

Konzistence

pružná a soudržná konzistence.

Nadstandardní parametry

Jedná se o klobásu, která obsahuje 93 % masa, Je vyrobená z vybraných částí vepřového a kančího masa. Lehce zauzená, provoněná pečlivě vybranou směsí přírodního koření podle receptury. Vhodná je k podávání zastudena.

Technologický postup

Surovina + přísady – narážení - sušení – uzení – tepelné opracování (minimální tepelný účinek odpovídající 70°C/ 10minut)

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Uživatel

Schváleno

12.11.2024 09:39:49

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený

Historie

Klobása s kančím masem 1 kg (10.11.2020 10:47:51)