Výrobky

Lahůdka 60% čokoláda

Číslo cechovní normy

2016-09-06-0128

Číslo výrobku

2016-09-06-0128/0670

Zařazení dle legislativy

Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - kysaný nebo zakysaný mléčný výrobek - kysaná nebo zakysaná smetana

Charakteristika výrobku

Zakysaná smetana podložená čokoládovou složkou

Společnost

MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Jiráskovo předměstí 638 377 01 Jindřichův Hra­dec - Jindřichův Hradec III

Definice balení

EAN

8593803148564

Balení

Typ: Kelímek (plastový s papírovým přebalem) o hmotnosti 130 g, velikost: 130 g

Způsob distribuce výrobku

Prodej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.

Složení

Smetana

81.5 %

Čokoládová složka (cukr, voda, kakao, 5 % čokolády s 60% kakaové sušiny (kakaová hmota, cukr, kakaové máslo, emulgátor:slunečnicový lecithin, přírodní vanilkové aroma), přírodní aroma)

18 %

Mlékařská kultura

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

649 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

9,5 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

6,3 g/100g

Sacharidy

15 g/100g

Z toho cukry

14 g/100g

Bílkoviny

2,5 g/100g

Sůl

0,1 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled: smetanová hmota podložená čokoládovou složkou.

Barva: bílá až smetanová - smetanová vrstva vrstva, chuťová přísada na dně - barva po čokoládové složce. 

Vůně a chuť

Chuť a vůně: jemná smetanová, po zamíchání po čokoládové složce.

Konzistence

Jemně krémovitá, přirozenou aktivitou živých kultur může dojít k vydutí víčka.

Nadstandardní parametry

Surovina odpovídá ČCN Syrové kravské mléko.

Bez tepelného ošetření finálního produktu.

Základní mléčná hmota neobsahuje žádné přídatné látky, škroby, želatinu, či jiné zahušťující či texturu upravující látky.

Ochucující složka neobsahuje barviva a regulátory kyselosti.

Výrobek odpovídá definici "Česká potravina".

Vyrobeno v České republice.

Technologický postup

Příprava zakysané smetany → plnění do spotřebitelských obalů s předdávkováním čokoládové složky na dno kelímků → vychlazení → expedice.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Uživatel

Schváleno

16.9.2024 13:53:33

Schválil

Cechovní normy

Ocenění a značky kvality

Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou

Procesní stav

Schválený

Obrázky

Historie

Lahůdka 60% čokoláda (18.9.2023 12:19:52)

Lahůdka 60% čokoláda (23.10.2017 13:25:43)