Lahůdka 60% čokoláda
Číslo cechovní normy
2016-09-06-0128
Číslo výrobku
2016-09-06-0128/0670
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - kysaný nebo zakysaný mléčný výrobek - kysaná nebo zakysaná smetana
Charakteristika výrobku
Zakysaná smetana podložená čokoládovou složkou
Společnost
MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Jiráskovo předměstí 638 377 01 Jindřichův Hradec - Jindřichův Hradec III
Definice balení
EAN
8593803148564
Balení
Typ: Kelímek (plastový s papírovým přebalem) o hmotnosti 130 g, velikost: 130 g
Způsob distribuce výrobku
Prodej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.
Složení
Smetana
81.5 %
Čokoládová složka (cukr, voda, kakao, 5 % čokolády s 60% kakaové sušiny (kakaová hmota, cukr, kakaové máslo, emulgátor:slunečnicový lecithin, přírodní vanilkové aroma), přírodní aroma)
18 %
Mlékařská kultura
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
649 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
9,5 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
6,3 g/100g
Sacharidy
15 g/100g
Z toho cukry
14 g/100g
Bílkoviny
2,5 g/100g
Sůl
0,1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled: smetanová hmota podložená čokoládovou složkou.
Barva: bílá až smetanová - smetanová vrstva vrstva, chuťová přísada na dně - barva po čokoládové složce.
Vůně a chuť
Chuť a vůně: jemná smetanová, po zamíchání po čokoládové složce.
Konzistence
Jemně krémovitá, přirozenou aktivitou živých kultur může dojít k vydutí víčka.
Nadstandardní parametry
Surovina odpovídá ČCN Syrové kravské mléko.
Bez tepelného ošetření finálního produktu.
Základní mléčná hmota neobsahuje žádné přídatné látky, škroby, želatinu, či jiné zahušťující či texturu upravující látky.
Ochucující složka neobsahuje barviva a regulátory kyselosti.
Výrobek odpovídá definici "Česká potravina".
Vyrobeno v České republice.
Technologický postup
Příprava zakysané smetany → plnění do spotřebitelských obalů s předdávkováním čokoládové složky na dno kelímků → vychlazení → expedice.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Schváleno
16.9.2024 13:53:33
Schválil
Cechovní normy
Ocenění a značky kvality
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou
Procesní stav
Schválený