Balkánský sýr pikant
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2022-07-13-0537
Číslo výrobku
2016-03-22-0133/0662
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - přírodní - měkký
Charakteristika výrobku
Bílý měkký nezrající polotučný sýr
Společnost
MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Průmyslová 575, 391 02 Planá nad Lužnicí
Definice balení
EAN
8593803314297
Balení
Typ: bloček sýra o hmotnosti 115 g v plastovém sáčku, velikost: 115 g
Způsob distribuce výrobku
Prodej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce. Skladován
Složení
mléko
jedlá sůl
směs koření
mlékařské kultury
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1074 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
19 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
13 g/100g
Sacharidy
1,8 g/100g
Z toho cukry
1,8 g/100g
Bílkoviny
20 g/100g
Sůl
4,3 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
stejnoměrná, bílá až smetanová, na povrchu sýra jemně rozptýlené koření
Vůně a chuť
slaná, mléčně nakyslá, po použitém koření
Konzistence
celistvá, slabě elastická až tuhá, s možným výskytem malých štěrbinek a kaveren
Nadstandardní parametry
Mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko“ - bez přídatných látek
Výrobek odpovídá definici "Česká potravina".
Vyrobeno v České republice.
Technologický postup
Standardizace mléka → zpracování sýřeniny na výrobníku → napouštění sýrového zrna do forem → lisování → solení → porcování → aplikace koření na povrch → balení do spotřebitelských obalů → expedice
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
obsah tuku v sušině 43 %; sušina min 44 %.
Uživatel
Schváleno
20.9.2024 08:45:24
Schválil
Cechovní normy
Ocenění a značky kvality
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky
Procesní stav
Schválený