Výrobky

Balkánský sýr pikant

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2022-07-13-0537

Číslo výrobku

2016-03-22-0133/0662

Zařazení dle legislativy

Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - přírodní - měkký

Charakteristika výrobku

Bílý měkký nezrající polotučný sýr

Společnost

MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Průmyslová 575, 391 02 Planá nad Lužnicí

Definice balení

EAN

8593803314297

Balení

Typ: bloček sýra o hmotnosti 115 g v plastovém sáčku, velikost: 115 g

Způsob distribuce výrobku

Prodej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce. Skladován

Složení

mléko

jedlá sůl

směs koření

mlékařské kultury

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

1074 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

19 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

13 g/100g

Sacharidy

1,8 g/100g

Z toho cukry

1,8 g/100g

Bílkoviny

20 g/100g

Sůl

4,3 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

stejnoměrná, bílá až smetanová, na povrchu sýra jemně rozptýlené koření

Vůně a chuť

slaná, mléčně nakyslá, po použitém koření

Konzistence

celistvá, slabě elastická až tuhá, s možným výskytem malých štěrbinek a kaveren

Nadstandardní parametry

Mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko“ - bez přídatných látek

Výrobek odpovídá definici "Česká potravina".

Vyrobeno v České republice.

Technologický postup

Standardizace mléka → zpracování sýřeniny na výrobníku → napouštění sýrového zrna do forem → lisování → solení → porcování → aplikace koření na povrch → balení do spotřebitelských obalů → expedice

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

obsah tuku v sušině 43 %; sušina min 44 %.

Uživatel

Schváleno

20.9.2024 08:45:24

Schválil

Cechovní normy

Ocenění a značky kvality

Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky

Procesní stav

Schválený

Obrázky

Historie

Balkánský sýr pikant– porce 115 g (23.10.2017 11:47:03)