Výrobky

Pikok Medová šunka 100 g

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2016-08-01-0067

Číslo výrobku

2016-08-01-0067/0664

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Výběrová vepřová šunka, uzená, krájená.

Společnost

Beskydské uzeniny, a.s.
Příborská 520
Frýdek-Místek, 73801

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Příborská 520 738 01 Frýdek-Místek, Fryčovice 658 739 45 Fryčovice

Definice balení

Balení

Typ: ochranná atmosféra, velikost: 100 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřová kýta

87 %

pitná voda

jedlá sůl

cukr

extrakty koření

kouř z bukového dřeva

med

1,5 %

Přídatné látky

stabilizátory: guma euchema, trifosforečnany

antioxidant: erythorban sodný

konzervant: dusitan sodný

Energetická hodnota výrobku

447 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

3,5 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

1,4 g/100g

Sacharidy

1,7 g/100g

Z toho cukry

1,6 g/100g

Bílkoviny

17 g/100g

Sůl

2,06 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Šunka je obdelníkového tvaru, se zlatavě hnědým okrajem po zauzení. Okraje plátků jsou specificky tvarované. Výrobek je na řezu barvy odpovídající druhu použitého masa, jednotlivé svaly jsou na řezu výrobku patrné, připouští se ojedinělá menší ložiska tuku a menší dutinky vyplněné např. aspikem.

Vůně a chuť

Vůně typická pro zauzenou šunku. Chuť typická pro zauzenou šunku, přiměřeně slaná, lahodná, nasládlá po medu. Výrobek je na skusu v tenkých plátcích křehký.

Konzistence

Konzistence průžná, pevná, soudržná.

Nadstandardní parametry

Vysoký obsah masa, celosvalový výrobek.

Technologický postup

Příprava surovin, plnění do forem, tepelné opracování, chlazení, krájení, balení.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

V souladu s platnou legislativou.

Uživatel

Schváleno

23.9.2024 10:40:51

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený