Pikok Medová šunka 100 g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-08-01-0067
Číslo výrobku
2016-08-01-0067/0664
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Výběrová vepřová šunka, uzená, krájená.
Společnost
Beskydské uzeniny, a.s.
Příborská 520
Frýdek-Místek, 73801
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Příborská 520 738 01 Frýdek-Místek, Fryčovice 658 739 45 Fryčovice
Definice balení
Balení
Typ: ochranná atmosféra, velikost: 100 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřová kýta
87 %
pitná voda
jedlá sůl
cukr
extrakty koření
kouř z bukového dřeva
med
1,5 %
Přídatné látky
stabilizátory: guma euchema, trifosforečnany
antioxidant: erythorban sodný
konzervant: dusitan sodný
Energetická hodnota výrobku
447 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
3,5 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
1,4 g/100g
Sacharidy
1,7 g/100g
Z toho cukry
1,6 g/100g
Bílkoviny
17 g/100g
Sůl
2,06 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Šunka je obdelníkového tvaru, se zlatavě hnědým okrajem po zauzení. Okraje plátků jsou specificky tvarované. Výrobek je na řezu barvy odpovídající druhu použitého masa, jednotlivé svaly jsou na řezu výrobku patrné, připouští se ojedinělá menší ložiska tuku a menší dutinky vyplněné např. aspikem.
Vůně a chuť
Vůně typická pro zauzenou šunku. Chuť typická pro zauzenou šunku, přiměřeně slaná, lahodná, nasládlá po medu. Výrobek je na skusu v tenkých plátcích křehký.
Konzistence
Konzistence průžná, pevná, soudržná.
Nadstandardní parametry
Vysoký obsah masa, celosvalový výrobek.
Technologický postup
Příprava surovin, plnění do forem, tepelné opracování, chlazení, krájení, balení.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
V souladu s platnou legislativou.
Uživatel
Schváleno
23.9.2024 10:40:51
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený