Boni smetanový jogurt čokoládový 150 g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2017-07-18-0307
Číslo výrobku
2017-07-18-0307/1316
Charakteristika výrobku
Původ hlavní složky: Česká republika. čokoládová složka :cukr, pitná voda, 16 % čokoláda v prášku (cukr, 32 % kakaový prášek) modifikovaný kukuřičný škrob, aromata.
Společnost
Mlékárna Stříbro s. r. o.
Revoluční 845
Stříbro, 349 01
Česká republika
Definice balení
EAN
8594050542273
Balení
Typ: kelímek PP, víčko z Al fólies vrstvou tepelně svařitelného laku, velikost: 150 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
smetana
čokoládová složka
16 %
jogurtová kultura
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
552 1
Senzorické požadavky
Vzhled
Barva je výrazná po ochucující čokoládové složce.
Vůně a chuť
Chuť a vůně jsou výrazné a čisté po použité ochucující čokoládové složce.
Konzistence
Konzistence je přiměřeně hustá, krémovitá a stejnorodá, oddělená syrovátka není na závadu.
Nadstandardní parametry
mléčná surovina odpovídá cechovní normě Syrové kravské mléko,
jogurt nesmí obsahovat: škrob, želatina, zahušťující látky;
mléko a mléčné složky nesmí být nahrazeny nemléčnou složkou – nesmí obsahovat: konzervační látky, barviva, aromatické látky;
četnost živých jogurtových kultur musí být nejméně 107 na 1 gram výrobku na konci doby použitelnosti výrobku.
Technologický postup
Standardizace mléčné směsi – pasterace – homogenizace – chlazení na teplotu fermentace + přídavek jogurtové kultury – fermentace – chlazení – přidání ochucující složky - plnění
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Obsah tuku 8,3 g/100 g; hodnota pH 4,0 – 4,5 mikrobiologické požadvky: Salmonella, Listeria monocytogenes, Enterobacteriaceae, Plísně a kvasinky 0 KTJ / g
Procesní stav
Zrušený