Výrobky

Čerstvá vejce tříděná S

Číslo cechovní normy

2015-12-02-0026

Číslo výrobku

2015-12-02-0026/1251

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - vejce

Charakteristika výrobku

Čerstvá skořápková vejce třídy A, velikost S.

Společnost

Drůbež Libotenice a.s.
Střížov 1141
Přeštice, 33401

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Drůbež Libotenice a.s., Libotenice 153, 412 01

Definice balení

Balení

Typ: papírová krabička , velikost: 6 ks

Typ: papírová krabička , velikost: 10 ks

Typ: papírová krabička , velikost: 30 ks

Způsob distribuce výrobku

Vlastními chlazenými vozidly.

Složení

Vejce

Alergeny

3 - Vejce - Vejce a výrobky z nich

Energetická hodnota výrobku

151 kcal / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

10,87 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

3,37 g/100g

Sacharidy

0,94 g/100g

Z toho cukry

0,34 g/100g

Bílkoviny

12,38 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Čisté vejce s nepoškozenou skořápkou, barva skořápky bílá až tmavě hnědá, nemyté, označené, rozdělené do hmotnostních skupin (S malá do 53g), barva žloutku dle stupnice La Roche min.8.

Vůně a chuť

Chuť typická pro vejce, vůně bez cizího pachu.

Konzistence

Pevný žloutek, čirý průhledný rosolovitý bílek.

Nadstandardní parametry

Produkce vajec kura domácího z farem v České republice, krmeno krmivem vyrobeném v České republice.

Technologický postup

Vejce jsou co nejdříve po snášce dopravována do třídírny nebo skladů vajec. Vejce jsou do třídírny dodána nejpozději 4. pracovní den po snášce. Vejce jsou individuálně označena na skořápce rozlišovacím číslem producenta, dle směrnice 2002/4/ES., v produkčním místě nebo na každém kontejneru před opuštěním produkčního místa. Vejce jsou před tříděním prohlédnuta a prosvícena, nevhodná vejce jsou z třídění vyřazena. Po vytřídění jsou čerstvá vejce balena do požadovaného typu obalu. Vejce jsou po celou dobu přepravy a skladování uchovávána při nekolísavé teplotě +5°C až +18°C.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Barva žloutku dle stupnice La Roche min. 8.

Bez přítomnosti bakterií rodu Salmonella.

Procesní stav

Zrušený