Angus hovězí výsekové maso
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2019-02-21-0419
Číslo výrobku
2019-02-21-0419/2317
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - výsekové maso
Charakteristika výrobku
Vyzrálé maso býčků a jalovic masného plemene Aberdeen Angus
Společnost
VETLABFARM s.r.o.
Jakubovice 85
Dolní Čermná, 56301
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Jakubovice 55, Dolní Čermná, 563 01 Lanškroun
Definice balení
Balení
Typ: Vakuové, velikost: 1 kg
Způsob distribuce výrobku
maloobchod, prodej ze dvora
Složení
Hovězí zadní bez kosti, přední bez kosti, přední s kostí, plec, kližka, pupek, ořez, vysoký a nízký roštěnec, falešná svíčková, svíčková, oháňka, líčka, kost harfa, kost morková
Senzorické požadavky
Vzhled
Typická červená a tmavě červená barva hovězího masa
Vůně a chuť
Typická vůně a chuť hovězího masa
Konzistence
Soudržná, křehká a měkká textura hovězího masa
Nadstandardní parametry
Maso pochází z jatečného zvířete masného plemene Aberdeen Angus, které bylo narozeno, chováno, poraženo a bouráno v České republice.
Mramorování – vysoký obsah tuku mezi jednotlivými svalovými vlákny svaloviny masného plemene Aberdeen Angus.
Technologický postup
Porážka na schválených jatkách, suché zrání hovězích čtvrtí ve visu při řízené teplotě a relativní vlhkosti vzduchu po dobu 21 až 30 dnů, bourání, kuchyňská úprava, porcování, vakuové balení a označování
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Skladovací podmínky 0 – 4°C; CPM 10 na 6, E.Coli 10 na 3, Salmonella spp. negat/25, Listeria monocytogenes negat/25, Campylobacter negat/25, Yersinia enterocolitica negat/25; RIL-negativní.
Uživatel
Schváleno
23.9.2024 10:35:37
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený