Výrobky

Angus hovězí výsekové maso

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2019-02-21-0419

Číslo výrobku

2019-02-21-0419/2317

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - výsekové maso

Charakteristika výrobku

Vyzrálé maso býčků a jalovic masného plemene Aberdeen Angus

Společnost

VETLABFARM s.r.o.
Jakubovice 85
Dolní Čermná, 56301
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Jakubovice 55, Dolní Čermná, 563 01 Lanškroun

Definice balení

Balení

Typ: Vakuové, velikost: 1 kg

Způsob distribuce výrobku

maloobchod, prodej ze dvora

Složení

Hovězí zadní bez kosti, přední bez kosti, přední s kostí, plec, kližka, pupek, ořez, vysoký a nízký roštěnec, falešná svíčková, svíčková, oháňka, líčka, kost harfa, kost morková

Senzorické požadavky

Vzhled

Typická červená a tmavě červená barva hovězího masa

Vůně a chuť

Typická vůně a chuť hovězího masa

Konzistence

Soudržná, křehká a měkká textura hovězího masa

Nadstandardní parametry

Maso pochází z jatečného zvířete masného plemene Aberdeen Angus, které bylo narozeno, chováno, poraženo a bouráno v České republice. 

Mramorování – vysoký obsah tuku mezi jednotlivými svalovými vlákny svaloviny masného plemene Aberdeen Angus.

Technologický postup

Porážka na schválených jatkách, suché zrání hovězích čtvrtí ve visu při řízené teplotě a relativní vlhkosti vzduchu po dobu 21 až 30 dnů, bourání, kuchyňská úprava, porcování, vakuové balení a označování

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Skladovací podmínky 0 – 4°C; CPM 10 na 6, E.Coli 10 na 3, Salmonella spp. negat/25, Listeria monocytogenes negat/25, Campylobacter negat/25, Yersinia enterocolitica negat/25; RIL-negativní.

Uživatel

Schváleno

23.9.2024 10:35:37

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený