Veka omládková nebalená - pekárna Lično
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-03-18-0109
Číslo výrobku
2016-03-18-0109/0625
Zařazení dle legislativy
Obiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky - běžné pečivo - pšeničné
Charakteristika výrobku
Všechny suroviny původ ČR kromě droždí a soli.
Společnost
BEAS, a.s.
Choustníkovo Hradiště 89
Choustníkovo Hradiště, 544 42
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
pekárna Choustníkovo Hradiště
Definice balení
EAN
8594010361326
Balení
Typ: nebalený, velikost: 360 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod, vlastní prodejny
Složení
Pšeničná mouka
51 %
voda
17 %
omládek (mouka pšeničná, voda, droždí)
10 %
řepkový olej
droždí
jedlá sůl s jódem
zlepšující přípravek (pšeničná mouka, ječná sladová mouka, enzymy hydrolázy, látka zlepšující mouku kyselina askorbová)
0,6 %
cukr
Alergeny
1 - Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
1221 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
3,3 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
0,8 g/100g
Sacharidy
56,0 g/100g
Z toho cukry
2,0 g/100g
Bílkoviny
8,9 g/100g
Sůl
1,1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
- Tvar a vzhled – pravidelný, podlouhlý tvar,
- Kůrka, povrch – lesklá, zlatavé barvy, po stranách světlejší
- Střída – dobře propečená, rovnoměrně pórovitá, pružná, barva téměř bílá.
Vůně a chuť
příjemná, typická pečivová
Konzistence
Nadstandardní parametry
Pečivo bez přídatných látek, s výjimkou kyseliny askorbové a enzymů, které nemají v hotovém výrobku technologický význam
Technologický postup
Těsto se vyrábí nepřímým vedením dle receptury. Postup:
- příprava a dávkování surovin,
- mísení a hnětení,
- zrání těsta,
- předkynutí,
- tvarování,
- kynutí,
- pečení v průběžné peci,
- chladnutí,
- krájení a balení.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Schváleno
12.11.2024 09:01:00
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený
Historie
Veka omládková nebalená - pekárna Lično (1.10.2017 21:14:21)