Řeznická tlačenka Krásno
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2017-08-22-0337
Číslo výrobku
2017-08-22-0337/1701
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Masný výrobek tepelně opracovaný
Společnost
MP Krásno, a.s.
Hranická 430/34, Krásno nad Bečvou
Valašské Meziříčí, 757 01
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
MP Krásno, a.s., Hranická 430/34, Krásno nad Bečvou, 757 01 Valašské Meziříčí, Česká republika
Definice balení
EAN
294044
Balení
Typ: volně loženo (hmotnost cca 1,3 kg), velikost: 1 kg
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
90%
pitná voda
vepřové kůže
jedlá sůl
česnek
směs koření
Přídatné látky
konzervační látka - dusitan sodný
Energetická hodnota výrobku
695 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
10 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
3,5 g/100g
Bílkoviny
19 g/100g
Sůl
1,9 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Výrobek je naražen v plastovém střevě, formován, klipsován, pod obalem je přípustný vytavený tuk. Na řezu je mozaika tvořena libovými částmi masa šedorůžové barvy, které se nepravidelně střídají.
Vůně a chuť
Vůně je typická po použitém koření.
Chuť je typická po použitém koření, přiměřeně slaná.
Konzistence
Konzistence je soudržná.
Nadstandardní parametry
Vysoký obsah masa (90%) Bez lepku Bez SOM a drůbežího SOM Bez zvýrazňovačů chuti Bez přídavku bílkovin
Technologický postup
Vepřové kůže pomeleme na řezačce. Vepřovou plec po nasolení a uvaření nasekáme. Suroviny se všemi přísadami dobře promícháme. Narážíme na narážce do umělohmotných obalů, jednotlivé kusy oddělíme klipsováním a vkládáme do forem. Výrobek tepelně opracujeme vařením a vychladíme.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Schváleno
9.10.2024 08:39:04
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený