Strouhanka
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2018-12-07-0405
Číslo výrobku
2018-12-07-0405/1807
Charakteristika výrobku
Výrobek z běžného pečiva pšeničného.
Společnost
PENAM, a.s.
Cejl 504/38
Brno, 60200
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Sídlo: PENAM, a.s. Cejl 504/38, 60200 Brno-Zábrdovice, Česká republika
Definice balení
EAN
8590077336666
Balení
Typ: PP sáček, velikost: 500 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
Pšeničná mouka
83 %
voda
droždí
sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnan draselný)
Přídatné látky
E 300 - Kyselina L-askorbová
Alergeny
1 - Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
3 - Vejce - Vejce a výrobky z nich
6 - Sója - Sójové boby a výrobky z nich
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
8 - Skořápkové plody - Skořápkové plody, konkrétně: mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
11 - Sezam - Sezamová semena a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
1468 kJ / 100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled: Jemně mleté částice rovnoměrné granulace světlé barvy typické pro pšeničné běžné pečivo.
Vůně a chuť
Vůně: typická pečivová, příjemná, bez cizích pachů. Chuť: typická pečivová, příjemná, po použitých surovinách, bez cizí příchuti.
Konzistence
Sypká směs s obsahem vody max. 12 %.
Nadstandardní parametry
Výroba z krudonů speciálně vyrobených pro přípravu strouhanky; bez obsahu přídatných látek s výjimkou kyseliny askorbové.
Technologický postup
Výroba z krudonů speciálně vyrobených pro přípravu strouhanky; bez obsahu přídatných látek s výjimkou kyseliny askorbové.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Vlhkost max. 12 %.
Uživatel
Schváleno
20.12.2024 09:28:22
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený