Výrobky

Pohodovky cibulové

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2018-03-09-0368

Číslo výrobku

2018-03-09-0368/0905

Zařazení dle legislativy

Obiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky - trvanlivé pečivo - trvanlivé tyčinky

Charakteristika výrobku

Jedná se o vypečenou tenkou velmi dlouhou tyčinku v naší originál receptuře, která se skvěle hodí na každou příležitost. Suroviny pro výrobu používáme z 80 % z regionálních surovin. Specifická cibulová příchuť připomíná vepřový výpek, jež je geograficky zakořeněn v české kuchyni co by specialita.

Společnost

HAVLÍK OPAL spol. s r.o.
Opavská 1437/47
Bruntál, 79201
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Petrovická 61, 794 01 Krnov

Definice balení

EAN

8594012321595

Balení

Typ: BOPP fólie, velikost: 150 g

Způsob distribuce výrobku

prodej

Složení

pšeničná mouka

palmový rostlinný olej

sůl

cibule

cibulové aroma

pekařské droždí

cukr

kypřící látky

Přídatné látky

hydroxid sodný

Energetická hodnota výrobku

1700 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

6,5 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

2,7 g/100g

Sacharidy

73,7 g/100g

Z toho cukry

2,1 g/100g

Bílkoviny

12,1 g/100g

Sůl

3 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

tenká, křehká, 27 cm dlouhá tyčinka nerovnoměrně posypaná hrubozrnnou solí

Vůně a chuť

typická pečivová s cibulovou příchutí a vůní

Konzistence

křehká

Nadstandardní parametry

tenká a dlouhá tyčinka (27 cm)

Technologický postup

Vstupní suroviny se mísí do konzistence zpracovatelného těsta. Hotové těsto se v tyčinkovacím stroji tvaruje do odpovídajícího tvaru a velikosti, prochází lázní regulátoru kyselosti a následuje posyp solí. Dále probíhá pečení, chlazení tyčinek, spotřebitelské a obchodní balení, expedice.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Mikrobiologické parametry:

- bacillus cereus ‹ 50 KTJ/g

- koliformní bakterie ‹ 10 KTJ/g

- kvasinky ‹ 10 KTJ/g

- plísně ‹ 10 KTJ/g

Fyzikálně-chemické parametry:

  • aktivita vody 0,275

Uživatel

Schváleno

19.2.2025 09:03:51

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený