Pohodovky cibulové
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2018-03-09-0368
Číslo výrobku
2018-03-09-0368/0905
Zařazení dle legislativy
Obiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky - trvanlivé pečivo - trvanlivé tyčinky
Charakteristika výrobku
Jedná se o vypečenou tenkou velmi dlouhou tyčinku v naší originál receptuře, která se skvěle hodí na každou příležitost. Suroviny pro výrobu používáme z 80 % z regionálních surovin. Specifická cibulová příchuť připomíná vepřový výpek, jež je geograficky zakořeněn v české kuchyni co by specialita.
Společnost
HAVLÍK OPAL spol. s r.o.
Opavská 1437/47
Bruntál, 79201
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Petrovická 61, 794 01 Krnov
Definice balení
EAN
8594012321595
Balení
Typ: BOPP fólie, velikost: 150 g
Způsob distribuce výrobku
prodej
Složení
pšeničná mouka
palmový rostlinný olej
sůl
cibule
cibulové aroma
pekařské droždí
cukr
kypřící látky
Přídatné látky
hydroxid sodný
Energetická hodnota výrobku
1700 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
6,5 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
2,7 g/100g
Sacharidy
73,7 g/100g
Z toho cukry
2,1 g/100g
Bílkoviny
12,1 g/100g
Sůl
3 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
tenká, křehká, 27 cm dlouhá tyčinka nerovnoměrně posypaná hrubozrnnou solí
Vůně a chuť
typická pečivová s cibulovou příchutí a vůní
Konzistence
křehká
Nadstandardní parametry
tenká a dlouhá tyčinka (27 cm)
Technologický postup
Vstupní suroviny se mísí do konzistence zpracovatelného těsta. Hotové těsto se v tyčinkovacím stroji tvaruje do odpovídajícího tvaru a velikosti, prochází lázní regulátoru kyselosti a následuje posyp solí. Dále probíhá pečení, chlazení tyčinek, spotřebitelské a obchodní balení, expedice.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Mikrobiologické parametry:
- bacillus cereus ‹ 50 KTJ/g
- koliformní bakterie ‹ 10 KTJ/g
- kvasinky ‹ 10 KTJ/g
- plísně ‹ 10 KTJ/g
Fyzikálně-chemické parametry:
- aktivita vody 0,275
Uživatel
Schváleno
19.2.2025 09:03:51
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený