Pohodovky pikantní
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2018-03-09-0368
Číslo výrobku
2018-03-09-0368/0906
Zařazení dle legislativy
Obiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky - trvanlivé pečivo - trvanlivé tyčinky
Charakteristika výrobku
Jedná se o vypečenou tenkou velmi dlouhou tyčinku v naší originál receptuře, která se skvěle hodí na každou příležitost. Suroviny pro výrobu používáme z 80 % z regionálních surovin. Tyto tyčinky jsou jemně pikantní, do receptury přidáváme kvalitní směs koření a vytváříme tak specifickou chuť a přirozené aroma. Poctivá, částečně manufakturní výroba tyčinek z kvalitních surovin je zárukou vysoké kvality samotného produktu.
Společnost
HAVLÍK OPAL spol. s r.o.
Opavská 1437/47
Bruntál, 79201
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Petrovická 61, 794 01 Krnov
Definice balení
EAN
8594012321571
Balení
Typ: BOPP fólie, velikost: 150 g
Způsob distribuce výrobku
prodej
Složení
pšeničná mouka
palmový olej rostlinný
klobásová směs
balkánské koření
chili mleté
sůl
pekařské droždí
cukr
kypřící látky
Přídatné látky
hydroxid sodný
Energetická hodnota výrobku
1690 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
6,1 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
2,5 g/100g
Sacharidy
73 g/100g
Z toho cukry
1,4 g/100g
Bílkoviny
13 g/100g
Sůl
4,1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
křehká, tenká a dlouhá tyčinka (27 cm) nerovnoměrně posypaná hrubozrnnou solí
Vůně a chuť
typická pečivová s pikantní příchutí a aroma
Konzistence
křehká
Nadstandardní parametry
dlouhá tenká tyčinka (27 cm)
Technologický postup
Vstupní suroviny se mísí do konzistence zpracovatelného těsta. Hotové těsto se v tyčinkovacím stroji tvaruje do odpovídajícího tvaru a velikosti, prochází lázní regulátoru kyselosti a následuje posyp solí. Dále probíhá pečení, chlazení tyčinek, spotřebitelské a obchodní balení, expedice.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Mikrobiologické parametry:
- bacillus cereus ‹ 50 KTJ/g
- koliformní bakterie ‹ 10 KTJ/g
- kvasinky ‹ 10 KTJ/g
- plísně ‹ 10 KTJ/g
Fyzikálně-chemické parametry:
• aktivita vody 0,337
Uživatel
Schváleno
19.2.2025 09:03:10
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený