Výrobky

Pohodovky pikantní

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2018-03-09-0368

Číslo výrobku

2018-03-09-0368/0906

Zařazení dle legislativy

Obiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky - trvanlivé pečivo - trvanlivé tyčinky

Charakteristika výrobku

Jedná se o vypečenou tenkou velmi dlouhou tyčinku v naší originál receptuře, která se skvěle hodí na každou příležitost. Suroviny pro výrobu používáme z 80 % z regionálních surovin. Tyto tyčinky jsou jemně pikantní, do receptury přidáváme kvalitní směs koření a vytváříme tak specifickou chuť a přirozené aroma. Poctivá, částečně manufakturní výroba tyčinek z kvalitních surovin je zárukou vysoké kvality samotného produktu.

Společnost

HAVLÍK OPAL spol. s r.o.
Opavská 1437/47
Bruntál, 79201
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Petrovická 61, 794 01 Krnov

Definice balení

EAN

8594012321571

Balení

Typ: BOPP fólie, velikost: 150 g

Způsob distribuce výrobku

prodej

Složení

pšeničná mouka

palmový olej rostlinný

klobásová směs

balkánské koření

chili mleté

sůl

pekařské droždí

cukr

kypřící látky

Přídatné látky

hydroxid sodný

Energetická hodnota výrobku

1690 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

6,1 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

2,5 g/100g

Sacharidy

73 g/100g

Z toho cukry

1,4 g/100g

Bílkoviny

13 g/100g

Sůl

4,1 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

křehká, tenká a dlouhá tyčinka (27 cm) nerovnoměrně posypaná hrubozrnnou solí

Vůně a chuť

typická pečivová s pikantní příchutí a aroma

Konzistence

křehká

Nadstandardní parametry

dlouhá tenká tyčinka (27 cm)

Technologický postup

Vstupní suroviny se mísí do konzistence zpracovatelného těsta. Hotové těsto se v tyčinkovacím stroji tvaruje do odpovídajícího tvaru a velikosti, prochází lázní regulátoru kyselosti a následuje posyp solí. Dále probíhá pečení, chlazení tyčinek, spotřebitelské a obchodní balení, expedice.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Mikrobiologické parametry:

- bacillus cereus ‹ 50 KTJ/g

- koliformní bakterie ‹ 10 KTJ/g

- kvasinky ‹ 10 KTJ/g

- plísně ‹ 10 KTJ/g

Fyzikálně-chemické parametry:

• aktivita vody 0,337

Uživatel

Schváleno

19.2.2025 09:03:10

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený