Výrobky

Blatenská klobása

Číslo cechovní normy

2016-08-08-0075

Číslo výrobku

2016-08-08-0075/2269

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný

Společnost

J&K řeznictví, a.s.
Antala Staška 1670/80
Praha, 14000
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
J.P. Koubka 12, 388 01 Blatná

Definice balení

Balení

Typ: nebaleno, velikost: 2 kg

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

90 %

pitná voda

vepřové sádlo

dusitanová solicí směs (jedlá sůl, jodičnan draselný, dusitan sodný)

směs koření

dextróza

extrakty koření

česnek

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

E 451 - Trifosforečnany

E 301 - Askorbát sodný

E 450 - Difosforečnany

Energetická hodnota výrobku

1228 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

25 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

10 g/100g

Sacharidy

2,3 g/100g

Bílkoviny

15 g/100g

Sůl

2,7 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování na řezu je vychlazený výrobek hladký, barva na řezu odpovídá použitým surovinám. Mohou zde být patrné částice použitého koření a také zde mohou být zastoupeny výrazně bílé, stejnoměrně rozmístěné kostky tučné suroviny. Povrchový vzhled – barva světlé hnědá až zlatohnědá

Vůně a chuť

Chuť přiměřeně slaná a kořeněná, lahodná Vůně příjemná po čerstvé uzenině a koření

Konzistence

tuhá, pevná, soudržná

Nadstandardní parametry

1. vysoký obsah masa 2. vepřová střeva 3. bez zvýrazňovačů chuti, lepku a bílkovinných přísad

Technologický postup

1. příprava suroviny na výrobu 2. mělnění 3. kutrování 4. narážení 5. uzení/vaření 6. chlazení

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Uživatel

Schváleno

26.2.2025 09:26:34

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený

Historie

Blatenská klobása (27.7.2020 07:04:39)