Blatenská klobása
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-08-08-0075
Číslo výrobku
2016-08-08-0075/2269
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Masný výrobek tepelně opracovaný
Společnost
J&K řeznictví, a.s.
Antala Staška 1670/80
Praha, 14000
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
J.P. Koubka 12, 388 01 Blatná
Definice balení
Balení
Typ: nebaleno, velikost: 2 kg
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
90 %
pitná voda
vepřové sádlo
dusitanová solicí směs (jedlá sůl, jodičnan draselný, dusitan sodný)
směs koření
dextróza
extrakty koření
česnek
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 451 - Trifosforečnany
E 301 - Askorbát sodný
E 450 - Difosforečnany
Energetická hodnota výrobku
1228 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
25 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
10 g/100g
Sacharidy
2,3 g/100g
Bílkoviny
15 g/100g
Sůl
2,7 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled v nákroji a vypracování na řezu je vychlazený výrobek hladký, barva na řezu odpovídá použitým surovinám. Mohou zde být patrné částice použitého koření a také zde mohou být zastoupeny výrazně bílé, stejnoměrně rozmístěné kostky tučné suroviny. Povrchový vzhled – barva světlé hnědá až zlatohnědá
Vůně a chuť
Chuť přiměřeně slaná a kořeněná, lahodná Vůně příjemná po čerstvé uzenině a koření
Konzistence
tuhá, pevná, soudržná
Nadstandardní parametry
1. vysoký obsah masa 2. vepřová střeva 3. bez zvýrazňovačů chuti, lepku a bílkovinných přísad
Technologický postup
1. příprava suroviny na výrobu 2. mělnění 3. kutrování 4. narážení 5. uzení/vaření 6. chlazení
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Schváleno
26.2.2025 09:26:34
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený