Madeland PRO 20 % - High Protein plátky
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2015-12-22-0036
Číslo výrobku
2015-12-22-0036/1254
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - přírodní - tvrdý
Charakteristika výrobku
Madeland PRO 20 % plátky 100 g - přírodní tvrdý sýr, s vysokým obsahem bílkovin.
Společnost
MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Průmyslová 575, 391 02 Planá nad Lužnicí
Definice balení
EAN
8593803329314
Balení
Typ: Typ: Plastová vanička, velikost: 100 g
Způsob distribuce výrobku
Prodej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.
Složení
mléko
jedlá sůl
mlékařské kultury
syřidlo
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1011 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
11 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
7,2 g/100g
Sacharidy
0,5 g/100g
Z toho cukry
0,5 g/100g
Bílkoviny
35 g/100g
Sůl
1,1 g/100g
Vápník
1135 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Plátky 100 g.
Barva a vzhled: žlutá barva, bez kůry, tvorba plynu v uzavřeném plastovém obalu vlivem činnosti propionových bakterií není na závadu.
Vůně a chuť
Jemná, čistě mléčná, nasládlá, oříškovo- mandlová.
Konzistence
Tužší, polotvrdá, pružná, na řezu oka větší než 5 mm.
Nadstandardní parametry
Mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko“.
Vyrobeno v České republice.
Odpovídá definici "Česká potravina".
Sýr obsahuje vysoký obsah bílkovin, který je i v jiných sýrech podobného typu.
Technologický postup
Standardizace mléka → zpracování sýřeniny na výrobníku → napouštění sýrového zrna do forem → lisování → solení → zrání → porcování, plátkování → balení do spotřebitelských obalů → expedice.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Obsah tuku v sušině min. 20 %.
Obsah laktózy <0,5 g/100 g.
Obsah tuku 11 g/100g.
Uživatel
Schváleno
26.2.2025 09:06:27
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený