Kuřecí mleté maso
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2019-09-25-0445
Číslo výrobku
2019-09-25-0445/1617
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - masné polotovary
Charakteristika výrobku
Jedinou surovinovou složkou je čerstvé kuřecí maso ze stehen bez kůže. Jediný výrobek z kuřecího mletého masa na českém trhu. Pro výrobek Kuřecí mleté maso se používá surovina, která pochází z českých chovů – 100% garance českého původu. Obsah tuku v procentech nižší než 15 %, poměr kolagenu a bílkovin v mase nižší než 10 %; nesoleno.
Společnost
Drůbežářský závod Klatovy a.s.
5. května 112
Klatovy, 339 01
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Drůbežářský závod Klatovy a.s., ul.5.května 112, Klatovy, 339 01
Definice balení
EAN
8594010691003
Balení
Typ: baleny v ochranné atmosféře, PP miska a PP folie, velikost: 500 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
kuřecí stehno bez kosti a kůže
100 %
Senzorické požadavky
Vzhled
Vůně a chuť
Konzistence
Nadstandardní parametry
Pro výrobek Kuřecí mleté maso se používá surovina, která pochází z českých chovů – 100% garance českého původu. Nadstandartní kvalitativní vlastnosti: Navíc naše kuřecí mleté maso díky, čerstvosti a rychlosti zpracování, způsobu podchlazení, použitím moderní řezací technologie, která nenarušuje svalové vlákno tlakem, zajišťuje nadstandartní kvalitativní vlastnosti: - Díky zachovaní celistvosti svalového vlákna uvolňuje výrobek minimum vody, jak v syrovém stavu, tak i při tepelném opracování. - Díky vysokému hygienickému standartu vykosťování a rychlému vychlazení suroviny je zajištěna trvanlivost výrobku bez použití soli a konzervantů - Je vhodné pro široké kulinářské použití – plnohodnotné mleté steaky a přímé použití čistého masa nebo i jako surovina so sekané a dalších mletých produktů - Velmi rychlá a čistá příprava
Technologický postup
Jatečné kuře je omráčeno, vykrveno, oškubáno, vykucháno – jsou odstraněny vnitřnosti včetně drobů. Dále jsou odstraněny běháky v úrovni zánártních kloubů, oddělena hlava a krk. Následně je kuře vychlazeno vzduchem se sprejovým postřikem vodou ve visu na +4 °C v hloubce svaloviny. Jatečně opracované vychlazené tělo kuřete je strojně porcováno. Vytěžená kuřecí stehna jsou vychlazena na teplotu 0 °C až +2 °C. Následuje strojní stažení kůže ze stehen a strojní vykostění. Vytěžená surovina je zchlazena na 0 °C až 0,5 °C. Linka na výrobu mletého masa kontinuálně navazuje na linku balení. Mleté maso je dávkováno v množství 500 g a baleno do ochranné atmosféry. Následuje přesun výrobku do chladíren expedičního skladu odkud je výrobek expedován pro zákazníky.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Dle platné legislativy. Chemické požadavky: Obsah tuku – ≤ 15 % Obsah soli – max. 1 % Obsah poměru kolagenu a bílkovin v mase - ≤ 10 % Mikrobiologické požadavky: Salmonella – negativní/25 g Escherichia coli – max. 500 KTJ/g Aerobní MO – max. 5x106 KTJ/g
Uživatel
Schváleno
25.2.2025 12:34:23
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený