Výrobky

Kuřecí mleté maso

Číslo cechovní normy

2019-09-25-0445

Číslo výrobku

2019-09-25-0445/1617

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - masné polotovary

Charakteristika výrobku

Jedinou surovinovou složkou je čerstvé kuřecí maso ze stehen bez kůže. Jediný výrobek z kuřecího mletého masa na českém trhu. Pro výrobek Kuřecí mleté maso se používá surovina, která pochází z českých chovů – 100% garance českého původu. Obsah tuku v procentech nižší než 15 %, poměr kolagenu a bílkovin v mase nižší než 10 %; nesoleno.

Společnost

Drůbežářský závod Klatovy a.s.
5. května 112
Klatovy, 339 01
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Drůbežářský závod Klatovy a.s., ul.5.května 112, Klatovy, 339 01

Definice balení

EAN

8594010691003

Balení

Typ: baleny v ochranné atmosféře, PP miska a PP folie, velikost: 500 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

kuřecí stehno bez kosti a kůže

100 %

Senzorické požadavky

Vzhled

Vůně a chuť

Konzistence

Nadstandardní parametry

Pro výrobek Kuřecí mleté maso se používá surovina, která pochází z českých chovů – 100% garance českého původu. Nadstandartní kvalitativní vlastnosti: Navíc naše kuřecí mleté maso díky, čerstvosti a rychlosti zpracování, způsobu podchlazení, použitím moderní řezací technologie, která nenarušuje svalové vlákno tlakem, zajišťuje nadstandartní kvalitativní vlastnosti: - Díky zachovaní celistvosti svalového vlákna uvolňuje výrobek minimum vody, jak v syrovém stavu, tak i při tepelném opracování. - Díky vysokému hygienickému standartu vykosťování a rychlému vychlazení suroviny je zajištěna trvanlivost výrobku bez použití soli a konzervantů - Je vhodné pro široké kulinářské použití – plnohodnotné mleté steaky a přímé použití čistého masa nebo i jako surovina so sekané a dalších mletých produktů - Velmi rychlá a čistá příprava 

Technologický postup

Jatečné kuře je omráčeno, vykrveno, oškubáno, vykucháno – jsou odstraněny vnitřnosti včetně drobů. Dále jsou odstraněny běháky v úrovni zánártních kloubů, oddělena hlava a krk. Následně je kuře vychlazeno vzduchem se sprejovým postřikem vodou ve visu na +4 °C v hloubce svaloviny. Jatečně opracované vychlazené tělo kuřete je strojně porcováno. Vytěžená kuřecí stehna jsou vychlazena na teplotu 0 °C až +2 °C. Následuje strojní stažení kůže ze stehen a strojní vykostění. Vytěžená surovina je zchlazena na 0 °C až 0,5 °C. Linka na výrobu mletého masa kontinuálně navazuje na linku balení. Mleté maso je dávkováno v množství 500 g a baleno do ochranné atmosféry. Následuje přesun výrobku do chladíren expedičního skladu odkud je výrobek expedován pro zákazníky.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Dle platné legislativy. Chemické požadavky: Obsah tuku – ≤ 15 % Obsah soli – max. 1 % Obsah poměru kolagenu a bílkovin v mase - ≤ 10 % Mikrobiologické požadavky: Salmonella – negativní/25 g Escherichia coli – max. 500 KTJ/g Aerobní MO – max. 5x106 KTJ/g

Uživatel

Schváleno

25.2.2025 12:34:23

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený

Obrázky

Historie

Kuřecí mleté maso (26.4.2019 11:29:52)