Výrobky

Šlehané podmáslí s černým bezem a citronem

Číslo cechovní normy

2018-12-11-0409

Číslo výrobku

2018-12-11-0409/1343

Charakteristika výrobku

Mléčný výrobek získaný kysáním podmáslí za použití bakterií mléčného kysání, tepelně neošetřený po kysacím procesu, s přídavkem ovocné složky bezu a citronu.   Původ suroviny - Česká republika; složení ovocné složky: ovocná složka 12% (cukr, voda, jablková dřeň (12,5%), oligofruktóza, citrónový koncentrát (2%), zahušťovadlo modifikovaný kukuřičný škrob, extrakt z bezového květu (0,5%), zahušťovadlo pektiny, přírodní citrónové aroma, kurkumový extrakt

Společnost

Moravia Lacto a.s.
Jiráskova 2430/94
Jihlava, 586 01
Česká republika

Definice balení

EAN

8594006324519

Balení

Typ: kartonový obal PURE PAK, velikost: 0 l

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

aroma

plnotučné mléko

ovocná složka

12 %

mlékárenské kultury

Přídatné látky

E 440 - Pektiny

E 330 - Kyselina citrónová

E 331: Citráty sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant)

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

275 kJ / 100g

Senzorické požadavky

Vzhled

barva: s lehce nažloutlým odstínem po ovocné složce

Vůně a chuť

Chuť: mléčně kyselá, charakteristická pro výrobek a použitou mléčnou kulturu, čistá, s jemnou bezovou a citronovou příchutí; Vůně: mléčně nakyslá, charakteristická pro použitou mléčnou kulturu a ovocnou složku, čistá, bez cizích.

Konzistence

Konzistence: stejnorodá, přiměřeně hustá

Nadstandardní parametry

obsah živých kultur min. 10 na 6 v 1 g.

Technologický postup

Mléčná směs se po pasteraci a temperaci zakysává mléčnými kulturami. Po zrání se promíchá a dochladí na požadovanou teplotu plnění. Během čerpání ke stáčení se přidává ovocná složka v požadovaném poměru. Stáčí se do recyklovatelných kartonových obalů „PURE PAK“. Skladuje se při teplotě od +2 do +8°C.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

obsah vápníku 120 g/100 ml

Procesní stav

Zrušený