Přírodní zrající sýr PRO - High Protein
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2020-06-12-0475
Číslo výrobku
2020-06-12-0475/1074
Zařazení dle legislativy
Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Sýr - přírodní - zrající pod mazem
Charakteristika výrobku
Poloměkký nízkotučný zrající sýr s obsahem tuku pouze 0,1 %.
Společnost
MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
České Budějovice, 370 01
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Jiráskovo předměstí 638 377 01 Jindřichův Hradec - Jindřichův Hradec III
Definice balení
EAN
8593803313511
Balení
Typ: Hliníková folie podlepená papírem., velikost: 90 g
Způsob distribuce výrobku
Prodej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.
Složení
mléko
jedlá sůl
mlékařské kultury
syřidlo
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
564 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
0,5 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
0,3 g/100g
Sacharidy
0,1 g/100g
Z toho cukry
0,1 g/100g
Bílkoviny
32 g/100g
Sůl
2,4 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Barva: na řezu smetanově žlutá, povrch s narůžovělým až světlehnědým mazem.
Vůně a chuť
Mléčně nakyslá, příjemně slaná, až ostře pikantní, vůně charakteristická po kulturách.
Konzistence
Jemná, pružná, podle stupně zralosti.
Nadstandardní parametry
Mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko“.
Bez konzervačních látek, bez přídatných látek.
Výrobek odpovídá definici "Česká potravina".
Vyrobeno v České republice.
Sýr obsahuje vysoký obsah bílkovin, který je i v jiných sýrech podobného typu.
Technologický postup
Standardizace mléka → zpracování sýřeniny na výrobníku → napouštění sýrového zrna do forem → odkapání → solení → zrání při řízených podmínkách s aplikací mazové kultury na povrch sýra → balení do spotřebitelských obalů → expedice.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Tuk 0,1 g/100 g
Bílkoviny 32 g/100 g
Uživatel
Schváleno
5.3.2025 11:13:14
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený