Jelení paštika
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2018-02-22-0367
Číslo výrobku
2018-02-22-0367/2239
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - konzervy
Charakteristika výrobku
Konzerva, roztíratelná jemná paštika
Společnost
Náhlík a Náhlík, s. r. o.
Kněždub 39
Kněždub, 696 64
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Náhlík a Náhlík, s.r.o. Kněždub 39, 696 64
Definice balení
EAN
8594066410146
Balení
Typ: sklo, velikost: 200 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
Vepřová játra
26 %
pitná voda
vepřové škvařené sádlo
jelení maso
16 %
vepřové kůže
10 %
kořenící přípravek (bílkovina, glukózový sirup, aroma, koření)
kukuřičná mouka
vláknina
smažená cibule (cibule, řepkový olej)
jedlá sůl
cukr
Energetická hodnota výrobku
1117 kJ / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
22,6 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
9,1 g/100g
Sacharidy
4,1 g/100g
Z toho cukry
0,8 g/100g
Bílkoviny
12,9 g/100g
Sůl
1,0 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Dílo světle hnědé barvy, až narůžovělé, patrné vlásečnice jeleního masa, na povrchu patrný vyvařený tuk. Po otevření povrch hnědý vlivem tepelného opracování.
Vůně a chuť
Příjemná masová vůně typická pro paštiku s podílem jeleního masa.
Konzistence
Roztíratelná
Nadstandardní parametry
Nadstandartní výrobek s vysokým podílem masa. Neobsahuje žádné náhražky masa ani separáty. Neobsahuje konzervanty, glutamany a přídatné látky.
Technologický postup
Do kutru vložíme jemnou spojku - nakutrované vepřové kůže, vlijeme horké sádlo, vývar. V polovině vývaru rozmícháme emulgátor. Přidáme zemulgovaná játra a jelení maso. Vše důkladně promícháme, přidáme koření, popř. zředíme vývarem.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Schváleno
8.4.2025 09:28:19
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený