Výrobky

Jelení paštika

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2018-02-22-0367

Číslo výrobku

2018-02-22-0367/2239

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - konzervy

Charakteristika výrobku

Konzerva, roztíratelná jemná paštika

Společnost

Náhlík a Náhlík, s. r. o.
Kněždub 39
Kněždub, 696 64
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Náhlík a Náhlík, s.r.o. Kněždub 39, 696 64

Definice balení

EAN

8594066410146

Balení

Typ: sklo, velikost: 200 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

Vepřová játra

26 %

pitná voda

vepřové škvařené sádlo

jelení maso

16 %

vepřové kůže

10 %

kořenící přípravek (bílkovina, glukózový sirup, aroma, koření)

kukuřičná mouka

vláknina

smažená cibule (cibule, řepkový olej)

jedlá sůl

cukr

Energetická hodnota výrobku

1117 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

22,6 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

9,1 g/100g

Sacharidy

4,1 g/100g

Z toho cukry

0,8 g/100g

Bílkoviny

12,9 g/100g

Sůl

1,0 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Dílo světle hnědé barvy, až narůžovělé, patrné vlásečnice jeleního masa, na povrchu patrný vyvařený tuk. Po otevření povrch hnědý vlivem tepelného opracování.

Vůně a chuť

Příjemná masová vůně typická pro paštiku s podílem jeleního masa.

Konzistence

Roztíratelná

Nadstandardní parametry

Nadstandartní výrobek s vysokým podílem masa. Neobsahuje žádné náhražky masa ani separáty. Neobsahuje konzervanty, glutamany a přídatné látky.

Technologický postup

Do kutru vložíme jemnou spojku - nakutrované vepřové kůže, vlijeme horké sádlo, vývar. V polovině vývaru rozmícháme emulgátor. Přidáme zemulgovaná játra a jelení maso. Vše důkladně promícháme, přidáme koření, popř. zředíme vývarem.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Uživatel

Schváleno

8.4.2025 09:28:19

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený