Výrobky

Boni - zakysaná smetana min. 16 % tuku 200 g

Číslo cechovní normy

2018-06-28-0394

Číslo výrobku

2018-06-28-0394/1378

Charakteristika výrobku

zakysaná smetana; původ hlavní suroviny - ČR

Společnost

OLMA, a.s.
Pavelkova 597
Olomouc, 77900
Česká republika

Definice balení

EAN

8593807426309

Balení

Typ: PP-kelímky, velikost: 200 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

smetana

mléčná bílkovina

mléčné kultury

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

720 1

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled a barva: mléčná až krémová

Vůně a chuť

Chuť a vůně: čistá, příjemně nakyslá

Konzistence

krémovitá, hustá, uvolněná syrovátka na povrchu není na závadu

Nadstandardní parametry

Surovina odpovídá ČCN 2016-03-18-0127 Syrové kravské mléko Zakysaná smetana neobsahuje žádné nemléčné složky (škrob, rostlinnou vlákninu, želatinu ani jiné zahušťující či texturu upravující látky) Mléko a mléčné složky nejsou nahrazeny nemléčnou složkou (neobsahuje konzervační látky, barviva ani aromatické látky) Živé kultury min. 106/1 g na konci doby použitelnosti výrobku Obsah tuku min. 16 % Zakysaná smetana neobsahuje žádné přídatné látky (konzervační látky, barviva, aromata)

Technologický postup

Příprava pasterované smetany o požadované tučnosti. Vychlazení na teplotu fermentace. Přídavek vybraných kultur bakterií mléčného kvašení. Fermentace smetany. Po dosažení požadovaného stupně zakysání rozmíchání a vychlazení zakysané smetany. Plnění do spotřebitelských obalů. Vychlazení Skladování v chladu a expedice

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

FYZIKÁLNĚ CHEMICKÉ PARAMETRY: tuk: min.16 % celková sušina: min. 21,5 % MIKROBIOLOGICKÉ PARAMETRY: Enterobacteriaceae: max. 100/g Plísně: max. 10/g Kvasinky: max. 100/g Kulturní mikroflora: min. 106/g Listeria monocytogenes: max. 100/g

Procesní stav

Zrušený