Boni - zakysaná smetana min. 16 % tuku 200 g
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2018-06-28-0394
Číslo výrobku
2018-06-28-0394/1378
Charakteristika výrobku
zakysaná smetana; původ hlavní suroviny - ČR
Společnost
OLMA, a.s.
Pavelkova 597
Olomouc, 77900
Česká republika
Definice balení
EAN
8593807426309
Balení
Typ: PP-kelímky, velikost: 200 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
smetana
mléčná bílkovina
mléčné kultury
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
720 1
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled a barva: mléčná až krémová
Vůně a chuť
Chuť a vůně: čistá, příjemně nakyslá
Konzistence
krémovitá, hustá, uvolněná syrovátka na povrchu není na závadu
Nadstandardní parametry
Surovina odpovídá ČCN 2016-03-18-0127 Syrové kravské mléko Zakysaná smetana neobsahuje žádné nemléčné složky (škrob, rostlinnou vlákninu, želatinu ani jiné zahušťující či texturu upravující látky) Mléko a mléčné složky nejsou nahrazeny nemléčnou složkou (neobsahuje konzervační látky, barviva ani aromatické látky) Živé kultury min. 106/1 g na konci doby použitelnosti výrobku Obsah tuku min. 16 % Zakysaná smetana neobsahuje žádné přídatné látky (konzervační látky, barviva, aromata)
Technologický postup
Příprava pasterované smetany o požadované tučnosti. Vychlazení na teplotu fermentace. Přídavek vybraných kultur bakterií mléčného kvašení. Fermentace smetany. Po dosažení požadovaného stupně zakysání rozmíchání a vychlazení zakysané smetany. Plnění do spotřebitelských obalů. Vychlazení Skladování v chladu a expedice
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
FYZIKÁLNĚ CHEMICKÉ PARAMETRY: tuk: min.16 % celková sušina: min. 21,5 % MIKROBIOLOGICKÉ PARAMETRY: Enterobacteriaceae: max. 100/g Plísně: max. 10/g Kvasinky: max. 100/g Kulturní mikroflora: min. 106/g Listeria monocytogenes: max. 100/g
Procesní stav
Zrušený