Parenica uzená
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2019-01-10-0414
Číslo výrobku
2019-01-10-0414/1382
Charakteristika výrobku
pařený sýr uzený; sýr - pasterované mléko, syřidlo, sýrařské kultury. Původ hlavní suroviny - ČR.
Společnost
NET PLASY, spol. s r.o.
U Mlékárny 1020
Bystřice pod Hostýnem, 76861
Česká republika
Definice balení
EAN
8594009856864
Balení
Typ: ochranná atmosféra, velikost: 100 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod, vlastní prodejny
Složení
mléko
97.93 %
jedlá sůl
mlékařské kultury
syřidlo
kouř z bukového dřeva
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1109 1
Senzorické požadavky
Vzhled
Balení a značení: obal čistý, nepoškozený, úplné čitelné označení Vzhled a barva: žlutohnědá na řezu krémová
Vůně a chuť
mléčná, s uzeným nádechem.
Konzistence
hladká, s vláknitou strukturou.
Nadstandardní parametry
Výrobek je vyráběn tradičním postupem. Výroba je realizována s vysoký podílem ruční práce. Při výrobě se používají české suroviny.
Technologický postup
Mléko projde technologickým procesem, kdy z něho vznikne sýřenina. Tato sýřenina prochází pařičkou, kde získává typickou konzistenci a poté se horká sýřenina vkládá do stroje na výrobu sýrových pásků. Po vychlazení se pásky nasolí a tím se dotvoří typická a nezaměnitelná chuť pařeného sýru. Nasolené pásky se kalibrují na požadovanou hmotnost a ručně motají.Sýry se udí při teplotě cca 53-40°C, 60-90 min. Po vychlazení se balí do ochranné atmosféry.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Obsah sušiny min.: 45 %, Obsah tuku v sušině min.: 40%, Listerie monocytogenes - negativní v 25g Dle platné legislativ
Procesní stav
Zrušený