Výrobky

Parenica uzená

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2019-01-10-0414

Číslo výrobku

2019-01-10-0414/1382

Charakteristika výrobku

pařený sýr uzený; sýr - pasterované mléko, syřidlo, sýrařské kultury. Původ hlavní suroviny - ČR.

Společnost

NET PLASY, spol. s r.o.
U Mlékárny 1020
Bystřice pod Hostýnem, 76861
Česká republika

Definice balení

EAN

8594009856864

Balení

Typ: ochranná atmosféra, velikost: 100 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod, vlastní prodejny

Složení

mléko

97.93 %

jedlá sůl

mlékařské kultury

syřidlo

kouř z bukového dřeva

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

1109 1

Senzorické požadavky

Vzhled

Balení a značení: obal čistý, nepoškozený, úplné čitelné označení Vzhled a barva: žlutohnědá na řezu krémová

Vůně a chuť

mléčná, s uzeným nádechem.

Konzistence

hladká, s vláknitou strukturou.

Nadstandardní parametry

Výrobek je vyráběn tradičním postupem. Výroba je realizována s vysoký podílem ruční práce. Při výrobě se používají české suroviny.

Technologický postup

Mléko projde technologickým procesem, kdy z něho vznikne sýřenina. Tato sýřenina prochází pařičkou, kde získává typickou konzistenci a poté se horká sýřenina vkládá do stroje na výrobu sýrových pásků. Po vychlazení se pásky nasolí a tím se dotvoří typická a nezaměnitelná chuť pařeného sýru. Nasolené pásky se kalibrují na požadovanou hmotnost a ručně motají.Sýry se udí při teplotě cca 53-40°C, 60-90 min. Po vychlazení se balí do ochranné atmosféry.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah sušiny min.: 45 %, Obsah tuku v sušině min.: 40%, Listerie monocytogenes - negativní v 25g Dle platné legislativ

Procesní stav

Zrušený