Výrobky

Vinná klobása

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2019-11-04-0456

Číslo výrobku

2019-11-04-0456/1392

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - kuchyňské masné polotovary

Charakteristika výrobku

Vinná klobása ve skopovém střívku v souvislém pramenu s vyšším obsahem masa, bez alergenů, s vínem z hroznů a minimem aditiv (pouze 1 stabilizátor). Hmotnost cca 500g (3 ks v přepravce) a balené v ochranné atmosféře.

Společnost

Kostelecké uzeniny a.s.
č.p. 60 Kostelec
Kostelec, 588 61

Definice balení

EAN

289970

Balení

Typ: PET černá miska, transparentní fólie, ochranná atmosféra, velikost: 500 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

63 %

pitná voda

vepřové sádlo

hovězí maso

4 %

bílé víno z hroznů

3 %

jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnan draselný)

koření a extrakty koření

cukr

přírodní aroma

skopové střívko

Přídatné látky

E 331: Citráty sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant)

Energetická hodnota výrobku

991

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled u vychlazeného výrobku hladký, barva smetanovo růžová, směs ve střívku homogenní.

Vůně a chuť

Chuť po tepelné úpravě přiměřeně slaná, lehce kyselá po víně. Vůně jemná, lehce kyselá a kořeněná. Víno na chuti patrné, na skusu výrobek křehký, šťavnatý.

Konzistence

Konzistence měkká, poddajná.

Nadstandardní parametry

Vyšší obsah masa, bez alergenů, s vínem z hroznů.

Technologický postup

Ze všech druhů normovaných surovin a pomocných látek se vykutruje jemné pojivé dílo, které se naráží do skopových střívek v souvislém pramenu. Naražený výrobek se balí do plastových misek do OA. Ihned po zabalení se převeze do chladírny, kde teplota nepřesáhuje +4°C.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Teplota 0 až +4°C. Obsah soli do 1,8%, obsah tuku do 24%. Mikrobiologicky odpovídá nař. EP a R 2073/2005.

Procesní stav

Zrušený