Výrobky

Klobása pikantní na gril tenká

Číslo cechovní normy

2016-08-08-0076

Číslo výrobku

2016-08-08-0076/1393

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně neopracované

Charakteristika výrobku

Grilovací klobásy ve skopovém střívku s vysokým obsahem masa a min. podílem vody, výrazněji kořeněná. Hmotnost 500g (12 ks v balení) a balené v ochranné atmosféře.

Společnost

Kostelecké uzeniny a.s.
č.p. 60 Kostelec
Kostelec, 588 61

Definice balení

EAN

20839192

Balení

Typ: PET černá miska, transparentní fólie, ochranná atmosféra, velikost: 500 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

92 %

pitná voda

jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnan draselný)

bramborový škrob

sušený ocet

koření

směs koření

skopové střívko

Přídatné látky

E 300 - Kyselina askorbová

E 301 - Askorbát sodný

E 331: Citráty sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant)

Energetická hodnota výrobku

991

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled u vychlazeného výrobku hladký, barva na řezu odpovídá použitým surovinám (patrné částice použitého koření). Povrch suchý. Barva světle oranžová patrnými body po použitém koření.

Vůně a chuť

Chuť přiměřeně slaná, výrazněji kořeněná. Vůně jemná, po použitém koření.

Konzistence

Konzistence poloměkká, jemně vláknitá.

Nadstandardní parametry

Vysoký obsah masa, bez lepku, bez glutamátů, bez použití SOM.

Technologický postup

Maso a ostatní přísady dle normy vysypeme do řezačky, promícháme a utočíme přes desku o zrnitosti 4mm. Dílo chladíme na předepsanou teplotu. Takto připravené dílo narážíme do skopových střev 20/22 a přetáčíme na jednotlivé porce. Skopová střeva předmáčíme, aby byla měkká a poddajná. Naraženou klobásu balíme do PET misek.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Teplota 0 až +4°C. Obsah soli do 1,5%, obsah tuku do 22%. Mikrobiologicky odpovídá nař. EP a R 2073/2005.

Procesní stav

Zrušený

Obrázky