Výrobky

Klobása s cibulkou na gril tenká

Číslo cechovní normy

2016-08-08-0076

Číslo výrobku

2016-08-08-0076/1410

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně neopracované

Charakteristika výrobku

Grilovací klobásy ve skopovém střívku s vysokým obsahem masa a min. podílem vody s podílem cibulky, bylinek a koření. Hmotnost 500g (12 ks v balení) a balené v ochranné atmosféře.

Společnost

Kostelecké uzeniny a.s.
č.p. 60 Kostelec
Kostelec, 588 61

Definice balení

EAN

20839178

Balení

Typ: PET černá miska, transparentní fólie, ochranná atmosféra, velikost: 500 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso

92 %

pitná voda

cibule

2 %

jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnan draselný)

sušený ocet

bylinky

koření

extrakty koření

skopové střívko

Přídatné látky

E 300 - Kyselina askorbová

E 301 - Askorbát sodný

E 331: Citráty sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant)

Energetická hodnota výrobku

989

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled u vychlazeného výrobku hladký, barva na řezu odpovídá použitým surovinám (patrné částice cibulky, použitého koření a bylinek). Povrch suchý. Barva světle růžová s patrnými kousky cibulky a body po použitém koření a bylinkách

Vůně a chuť

Chuť přiměřeně slaná, po cibulce a použitém koření a bylinkách. Vůně jemná, po použitém koření a bylinkách.

Konzistence

Konzistence poloměkká, jemně vláknitá.

Nadstandardní parametry

Vysoký obsah masa, bez lepku, bez glutamátů, bez použití SOM.

Technologický postup

Maso a ostatní přísady dle normy vysypeme do řezačky, promícháme a utočíme přes desku o zrnitosti 4mm. Dílo chladíme na předepsanou teplotu. Takto připravené dílo narážíme do skopových střev 20/22 a přetáčíme na jednotlivé porce. Skopová střeva předmáčíme, aby byla měkká a poddajná. Naraženou klobásu balíme do PET misek.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Teplota 0 až +4°C. Obsah soli do 1,5%, obsah tuku do 22%. Mikrobiologicky odpovídá nař. EP a R 2073/2005.

Procesní stav

Zrušený

Obrázky