Výrobky

Vocílka Špekáčky 500 g

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2018-03-29-0369

Číslo výrobku

2018-03-29-0369/1419

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Společnost

PEJSKAR & spol., spol. s r.o.
Žďárská 296
Police nad Metují, 549 54
Česká republika

Definice balení

EAN

8590345409092

Balení

Typ: baleno v ochranné atmosféře do plastové vaničky, velikost: 500 g

Složení

vepřové maso

54 %

hovězí maso

26 %

vepřové sádlo

voda

jedlá sůl

koření (sladká paprika, černý pepř, muškátový ořech)

sušená zelenina (česnek)

vepřové střívko

Přídatné látky

E 250 - Dusitan sodný

Energetická hodnota výrobku

1270

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování – na řezu vychlazeného výrobku barva světle až tmavě růžová, špekové kostky nepravidelně rozložené, připouští se drobná měkká zrna kolagenních částic, vzduchové dutinky v menším rozsahu a mírně vytavený tuk.

Vůně a chuť

Vůně a chuť příjemná po čerstvé uzenině a koření, přiměřeně slaná a kořeněná, po ohřátí na skusu výrovek šťavnatý.

Konzistence

pružná, křehká, soudržná

Nadstandardní parametry

  1. vyšší obsah masa - 80 %
  2. bez zvýrazňovačů chuti, lepku a bílkovinných přísad;
  • Nepřipouští se použití strojně odděleného masa, drůbežího strojně odděleného masa, rostlinných bílkovin, živočišných bílkovin.
  • Zákazem použití živočišných bílkovin se rozumí povinné výhradní použití autentického masa jako základní výrobní suroviny, přičemž přídavek jakýchkoliv bílkovinných přísad živočišného původu není povolen.
  • Zákaz použití rostlinných bílkovin se nevztahuje jen na autentické přírodní koření

Technologický postup

příprava suroviny na výrobu, kutrování, narážení, osušení, uzení /vaření, chlazení, balení, etiketování

Procesní stav

Zrušený