Výrobky

Staročeský šunkový salám

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2015-12-22-0056

Číslo výrobku

2015-12-22-0056/0395

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

původ hlavních surovin: ČR; vepřové maso: vepřová kýta a vepřový bok bez kosti

Společnost

PEJSKAR & spol., spol. s r.o.
Žďárská 296
Police nad Metují, 549 54
Česká republika

Definice balení

EAN

290178

Balení

Typ: Kouři propustné střevo a vakuové balení, velikost: 3 kg

Složení

vepřové maso

82 %

hovězí maso

6 %

voda

jedlá sůl

koření

cukr

Přídatné látky

E 250 - Dusitan sodný

E 326 - Mléčnan draselný

Energetická hodnota výrobku

651

Senzorické požadavky

Vzhled

  • Vzhled v nákroji a vypracování - řez je lesklý, hladký, mozaika je tvořena libovými kostkami růžové barvy;
  • drobné vzduchové dutinky a ojedinělé měkké, drobné kolagenní částice jsou ve spojce přípustné;
  • Technologický obal – kouři propustné střevo, pro transport a prodloužení trvanlivosti je použito ještě vakuové balení,

Vůně a chuť

Chuť - přiměřeně slaná a kořeněná; výrobek je na skusu šťavnatý; Vůně - příjemná, po čerstvé uzenině

Konzistence

pružná, soudržná

Nadstandardní parametry

  1. vyšší obsah masa - 88 %
  2. bez zvýrazňovačů chuti, lepku a bílkovinných přísad;
  • Nepřipouští se použití strojně odděleného masa, drůbežího strojně odděleného masa, rostlinných bílkovin, živočišných bílkovin.
  • Zákazem použití živočišných bílkovin se rozumí povinné výhradní použití autentického masa jako základní výrobní suroviny, přičemž přídavek jakýchkoliv bílkovinných přísad živočišného původu není povolen.
  • Zákaz použití rostlinných bílkovin se nevztahuje jen na autentické přírodní koření

Technologický postup

Technologický postup: Příprava surovin, plnění do technologických obalů, tepelné opracování, chlazení, balení; Technologický obal: Plastové nebo kouři prostupné obaly

Procesní stav

Schválený