Výrobky

Gyros

Číslo cechovní normy

2016-03-22-0133

Číslo výrobku

2016-03-22-0133/1439

Charakteristika výrobku

Bílý měkký nezrající polotučný sýr. kořenící přípravek Gyros 0,5% (česnek, cibule, kvasnicový extrakt, paprika, sůl, kari, cukr, pepř černý, oregáno, pálivá paprika, koření, extrakty koření),

Společnost

Mlékárna Olešnice a.s.
Tržní 376
Olešnice, 679 74
Česká republika

Definice balení

EAN

8594005858206

Balení

Typ: vakuově baleno v plastové folii, velikost: 125 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod, velkoobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.

Složení

mléko

jedlá sůl

kořenící přípravek Gyros

0.5 %

mlékárenské kultury

syřidlo

Přídatné látky

E 509 - Chlorid vápenatý

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

960

Senzorické požadavky

Vzhled

Balení - obal čistý, neporušený, dobře uzavřený a řádně označený. Vzhled a barva - povrch čistý, celistvý, koření rovnoměrně rozptýlené po celém povrchu, barva povrchu dle použitého koření , na řezu mléčně bílá až krémová.

Vůně a chuť

Chuť a vůně - slaná, mléčně nakyslá, výrazná po použitém koření.

Konzistence

slabě elastická až tuhá, na řezu hladká s možností výskytu drobných technologických otvorů

Nadstandardní parametry

Vyrobeno z mléka odpovídajícího ČCN Syrové kravské mléko.

Technologický postup

Pasterace mléka, standardizace tuku, předkysání, zakysání, zasýření, srážení, krájení a zpracování sýřeniny, formování a lisování, dokysání, solení, balení, skupinové balení, paletizace, skladování v chladu, expedice.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Sušina 43,0%; Tuk v sušině 38,0 %; Obsah soli (NaCl) nejvýše 4,5%; Teplota skladování od 2°C do 8°C.; Listeria monocytogenes – nepřítomnost ve 25 g; E. coli - n=5, c=2, m=100 KTJ/g, M=1000KTJ/g; Koagulázopozitivní stafylokoky - n=5, c=2, m=10 KTJ/g, M=100KTJ/g.

Ocenění a značky kvality

Klasa

Procesní stav

Zrušený