Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - výsekové maso
Výchozí surovina původem z České republiky. Vepřové výsekové maso bez krevních sraženin, podlitin, kostní tříště, třásní masa, krvavých částí v místě vpichu, hlubokých zářezů (podle ČSN 576540). Maso PSE se nepřipouští ke zpracování. Maso pečlivě očištěné bez zbytků chrupavek a tuhých vazivových tkání.
Vepřová kýta bez kosti a kolena, pečlivě vykostěná, bez zářezů a třásní masa, povrchový a mezisvalový tuk odstraněn. Jednotlivé šály odděleny po bláně, vrchní šál bez plátku.
Průměrná hmotnost porce - cca 800 g. V balení 1 ucelená porce kýty.
Senzorické požadavky
Barva odpovídající čerstvému vepřovému masu - masově červená. Bez barevných změn.
Chuť typická pro daný druh masa, bez cizích příchutí, výrobek nesmí vykazovat pachuť po narušené surovině.
Charakteristická vůně pro čerstvém vepřovém mase, bez jakýchkoli cizích pachů a pachových příměsí.
Konzistence pružná, typická pro vepřové maso.
Maso výhradně z českých chovů, zvířata poražena a zpracována v Provozovně Planá n. Lužnicí. Omračování pomocí CO2 a paření ve visu – oba technologické kroky mají vliv na kvalitu masa.
Vychlazená surovina se ručně opracuje, zbaví třásní masa, případných částí tuku a porcuje se na ucelené porce. Bez tukového krytí.
Balí se do PP misek do ochranné atmosféry O2 a CO2.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Teplota masa do +4°C.
Mikrobiologicky odpovídá interním kriteriím firmy, které vychází ze zrušené národní vyhlášky 132/2004 v parametrech Clostridium perfringens, Koliformní bakterie, Koagulázopozitivní stafylokoky, Bacillus cereus.