Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - výsekové maso
Výchozí surovina původem z České republiky. Vepřové výsekové maso bez krevních sraženin, podlitin, kostní tříště, třásní masa, krvavých částí v místě vpichu, hlubokých zářezů (podle ČSN 576540). Maso PSE se nepřipouští ke zpracování. Maso pečlivě očištěné bez zbytků chrupavek a tuhých vazivových tkání.
Vepřová plec bez kosti, kolena a kůže. Pečlivě vykostěná, bez zářezů a třásní masa, tuk odstraněn.
Tukové krytí - částečné - max. 15 % povrchu plochy kryto do výše 1 mm. Průměrná hmotnost porce – cca 800g.
Senzorické požadavky
Barva odpovídající čerstvému vepřovému masu - masově červená. Bez barevných změn.
Charakteristická vůně pro čerstvém vepřovém mase, bez jakýchkoli cizích pachů a pachových příměsí.
Chuť typická pro daný druh masa, bez cizích příchutí, výrobek nesmí vykazovat pachuť po narušené surovině.
Konzistence pružná, typická pro vepřové maso.
Maso výhradně z českých chovů, zvířata poražena a zpracována v Provozovně Planá n. Lužnicí. Omračování pomocí CO2 a paření ve visu – oba technologické kroky mají vliv na kvalitu masa.
Vychlazená surovina se ručně opracuje, zbaví třásní masa a zbytků tukového krytí. Z výchozí suroviny se nasekají kotlety o tloušťce cca 1,5 cm. Jednotlivé porce bez třásní masa a kostní tříště. Kosti neznečištěné, přirozené světlé.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Teplota masa do +4°C.
Mikrobiologicky odpovídá interním kriteriím firmy, které vychází ze zrušené národní vyhlášky 132/2004 v parametrech Clostridium perfringens, Koliformní bakterie, Koagulázopozitivní stafylokoky, Bacillus cereus.