Výrobky

Vinařský sýr

Číslo cechovní normy

2016-03-22-0133

Číslo výrobku

2016-03-22-0133/1464

Charakteristika výrobku

Bílý sýr lisovaný, tvar hranolu se zaoblenými rohy, vakuově balený.

Společnost

Mlékárna Olešnice a.s.
Tržní 376
Olešnice, 679 74
Česká republika

Definice balení

EAN

8594005858626

Balení

Typ: vakuově baleno v plastové folii, velikost: 480 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod, velkoobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.

Složení

mléko

jedlá sůl

mlékárenské kultury

syřidlo

Přídatné látky

E 509 - Chlorid vápenatý

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

960

Senzorické požadavky

Vzhled

Balení - obal čistý, neporušený, dobře uzavřený a řádně označený. Značení - texty čitelné, datum minimální trvanlivosti a číslo výrobní šarže jsou natištěny na zadní straně obalu. Vzhled a barva - povrch čistý, celistvý s otiskem lisovacího plátna nebo tvořítka, barva mléčně bílá až krémová.

Vůně a chuť

Chuť a vůně - slaná, mléčně nakyslá, bez cizích příchutí a pachů.

Konzistence

slabě elastická až tuhá, na řezu hladká s možností výskytu drobných technologických otvorů

Nadstandardní parametry

Vyrobeno z mléka odpovídajícího ČCN Syrové kravské mléko.

Technologický postup

Pasterace mléka, standardizace tuku, předkysání, zakysání, zasýření, srážení, krájení a zpracování sýřeniny, formování a lisování, dokysání, solení, ochucování, balení, skupinové balení, paletizace, skladování v chladu, expedice

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Sušina 43,0%; Tuk v sušině 38,0 %; Obsah soli (NaCl) nejvýše 4,5%; Teplota skladování od 2°C do 8°C.; Listeria monocytogenes – nepřítomnost ve 25 g; E. coli - n=5, c=2, m=100 KTJ/g, M=1000KTJ/g; Koagulázopozitivní stafylokoky - n=5, c=2, m=10 KTJ/g, M=100KTJ/g.

Ocenění a značky kvality

Klasa

Procesní stav

Zrušený