Výrobky

Vepřové špízy 320g

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2019-02-21-0420

Číslo výrobku

2019-02-21-0420/1465

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - výsekové maso

Charakteristika výrobku

Výchozí surovina původem z České republiky. Vepřové výsekové maso bez krevních sraženin, podlitin, kostní tříště, třásní masa, hlubokých zářezů (podle ČSN 576540). Maso PSE se nepřipouští ke zpracování. Maso pečlivě očištěné bez zbytků chrupavek a tuhých vazivových tkání. Maso z kýty a boku bez kosti strojově napíchané na březové tyčce. Průměrná hmotnost špízu 55-60g (kusu) - cca 300 g. V balení 5 kusů špízů. To vše balené v černé PET misce v ochranné atmosféře O2 a CO2. Vyrobeno pro odběratele Lidl.

Společnost

Kostelecké uzeniny a.s.
č.p. 60 Kostelec
Kostelec, 588 61

Definice balení

EAN

287133

Balení

Typ: Baleno v PP transparentní misce, rozměry 227x178x60 mm, překryté transparentní folií v ochranné atmo, velikost: 320 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vepřové maso z kýty

60 %

vepřové maso z boku bez kosti

40 %

Senzorické požadavky

Vzhled

Barva odpovídající čerstvému vepřovému masu - masově červená. Bez barevných změn.

Vůně a chuť

Charakteristická vůně pro čerstvém vepřovém mase, bez jakýchkoli cizích pachů a pachových příměsí. Chuť typická pro daný druh masa, bez cizích příchutí, výrobek nesmí vykazovat pachuť po narušené surovině.

Konzistence

Konzistence pružná, typická pro vepřové maso.

Nadstandardní parametry

Maso výhradně z českých chovů, zvířata poražena a zpracována v Provozovně Planá n. Lužnicí. Omračování pomocí CO2 a paření ve visu – oba technologické kroky mají vliv na kvalitu masa.

Technologický postup

Maso se se upraví přes špízovačku podle předem určeného poměru kýty a boku, dále se výrobek uloží do misky a balí do ochranné atmosféry kyslík, oxid uhličitý. Skladuje se v chladírně o teplotě + 4 °C.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Teplota masa do +4°C. Mikrobiologicky odpovídá interním kriteriím firmy, které vychází ze zrušené národní vyhlášky 132/2004 v parametrech Clostridium perfringens, Koliformní bakterie, Koagulázopozitivní stafylokoky, Bacillus cereus.

Procesní stav

Zrušený