Výrobky

Tvaroh tučný Milko

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2016-09-06-0148

Číslo výrobku

2016-09-06-0148/1490

Charakteristika výrobku

původ suroviny - ČR

Společnost

POLABSKÉ MLÉKÁRNY a.s.
Dr. Kryšpína 510
Poděbrady, 290 16
Česká republika

Definice balení

EAN

85905979

Balení

Typ: PS kelímky s přivařenou krycí C/PAP fólií, velikost: 250 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

mléko

smetana

mlékárenské kultury

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

546 kJ / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

9,0 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

6,0 g/100g

Sacharidy

3,5 g/100g

Z toho cukry

3,5 g/100g

Bílkoviny

9,0 g/100g

Sůl

0,1 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

obal: čistý, správně uzavřený, označený datem spotřeby; vzhled: barva charakteristická pro použité suroviny a přísady, uvolňování syrovátky není na závadu

Vůně a chuť

chuť a vůně: čistá, jemná, charakteristická pro použité suroviny

Konzistence

konzistence: hladká, homogenní

Nadstandardní parametry

• surovina odpovídá ČCN „Syrové kravské mléko“;

• výrobek je termotvaroh - má vysoký obsah lehce stravitelných syrovátkových bílkovin (termizací sýřeniny před odstředěním se zabrání úniku syrovátkových bílkovin do syrovátky);

• při výrobě použito mikrobiální syřidlo – vhodné i pro vegetariánskou dietu;

• vyrobeno z mléka výhradně od českých farmářů.

Technologický postup

odstředění mléka – pasterace – zakysání mléka – zasýření mléka – zrání koagulátu – ohřev koagulátu – odstřeďování koagulátu – chlazení tvarohu – přídavek smetany - balení tvarohu – dochlazování a skladování finálního výrobku v expedičním skladu - expedice

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

OBSAH SUŠINY: min. 22 % OBSAH TUKU: min. 9,0 % Výrobek odpovídá Zákonu o potravinách č.110/1997 Sb. a příslušným prováděcím vyhláškám, ve znění pozdějších předpisů a legislativě EU. Výrobek neobsahuje kromě mléka žádný z alergenů dle nařízení EU 1169/2011.  

  n c m M Fáze
Koliformní bakterie     1000 KTJ/g Konec výrobního procesu
Koagulázopozitivní    stafylokoky 5 2 10 KTJ/g 100 KTJ/g Konec výrobního procesu
Salmonella sp. 5 0 Nepřítomnost ve 25 g Uvedené na trh, během doby údržnosti
Listerie monocytogenes 5 0 100 KTJ/g Uvedené na trh, během doby údržnosti
Nepřítomnost ve 25 g Před opuštěním podniku
E.coli 5 2 100 KTJ/g 1000 KTJ/g Během výrobního procesu

Ocenění a značky kvality

Klasa

Certifikát Mlékárenského výrobku v režimu jakosti Q CZ

Procesní stav

Schválený