Nízký roštěnec, roštěná
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2019-02-21-0419
Číslo výrobku
2019-02-21-0419/1525
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - výsekové maso
Charakteristika výrobku
Nízký roštěnec, roštěná – je od boku oddělena rovným řezem těsně podél zádového svalu. Z vnější strany je po bláně zádového svalu odstraněn do poloviny roštěnce oddělující se plátek masa. Z vnitřní strany, v místech po vykostěných hrudních a bederních obratlích je po bláně odstraněn podélný úzký sval oddělující se od zádového svalu. Jsou odstraněny zbytky chrupavek, úlomky kostí a třásně masa.
Společnost
Maso Brejcha s.r.o.
Brdlíkova 287/1d
Praha 5, 150 00
Česká republika
Definice balení
Balení
Typ: volně ložené, kusový prodej, velikost: 20 kg
Způsob distribuce výrobku
velkoobchod
Složení
nízký roštěnec, roštěná
100 %
Senzorické požadavky
Vzhled
Bez viditelných skvrn krve nebo krevních podlitin.
Jednotná barva typická pro hovězí maso (červená, tmavě červená) bez viditelných skvrn a krevních podlitin.
Chuť a vůně: typická pro hovězí maso, vůně bez cizího zápachu po čerstvém mase.
Nadstandardní parametry
Bez výskytu vad hovězího masa DFD (dark=tmavý, firm=tuhý, dry=suchý) a DCB (dark cutting beef=hovězí maso tmavé v nákroji).
Do systému ČCN budou zařazeny kategorie dle SEUROP: S, E , U a třídy protučnělosti 2 a 3.
Maso pochází z jatečného zvířete, které bylo narozeno, chováno, poraženo a bouráno v České republice ( systém individuálního značení celého procesu).
Technologický postup
Chov skotu na maso a dle technologického postupu pro dané masné nebo kombinované (český strakatý skot) plemeno skotu. Porážka skotu na schválených jatkách, zrání (odvěšení kusu), bourání popřípadě balení jednotlivých technologických celků nebo distribuce celého jatečně těla, půlky nebo čtvrtě.
Procesní stav
Schválený