Vysoký roštěnce bez kosti
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2019-02-21-0419
Číslo výrobku
2019-02-21-0419/1527
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - výsekové maso
Charakteristika výrobku
Vysoký roštěnec bez kosti – částí hřbetu mezi podplečím a roštěnou. Maso pečlivě vykostěné, zbavené třásní masa, vazovice, loje, odštěpků kostí a chrupavky, bez hlubokých zářezů do svaloviny
Společnost
Maso Brejcha s.r.o.
Brdlíkova 287/1d
Praha 5, 150 00
Česká republika
Definice balení
Balení
Typ: volně ložené, kusový prodej, velikost: 20 kg
Způsob distribuce výrobku
velkoobchod
Složení
vysoký roštěnce bez kosti
100 %
Senzorické požadavky
Vzhled
Bez viditelných skvrn krve nebo krevních podlitin.
Jednotná barva typická pro hovězí maso (červená, tmavě červená) bez viditelných skvrn a krevních podlitin.
Chuť a vůně: typická pro hovězí maso, vůně bez cizího zápachu po čerstvém mase.
Nadstandardní parametry
Bez výskytu vad hovězího masa DFD (dark=tmavý, firm=tuhý, dry=suchý) a DCB (dark cutting beef=hovězí maso tmavé v nákroji).
Do systému ČCN budou zařazeny kategorie dle SEUROP: S, E , U a třídy protučnělosti 2 a 3.
Maso pochází z jatečného zvířete, které bylo narozeno, chováno, poraženo a bouráno v České republice ( systém individuálního značení celého procesu).
Technologický postup
Chov skotu na maso a dle technologického postupu pro dané masné nebo kombinované (český strakatý skot) plemeno skotu. Porážka skotu na schválených jatkách, zrání (odvěšení kusu), bourání popřípadě balení jednotlivých technologických celků nebo distribuce celého jatečně těla, půlky nebo čtvrtě.
Procesní stav
Schválený