Čerstvá vejce z halového chovu, hmotnostní třída M, 10 kusů
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2015-12-02-0026
Číslo výrobku
2015-12-02-0026/0405
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - vejce
Společnost
ZLATÁ VEJCE, a.s.
Tyršova 2075
Benešov, 256 01
Česká republika
Definice balení
EAN
8594016241455
Balení
Typ: Krabička na vejce, velikost: 10 ks
Složení
vejce
53 g
Alergeny
3 - Vejce - Vejce a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
622
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled skořápky – čistá, nepoškozená a normálního tvaru
Vzduchová bublina – výška nepřesahuje 6 mm
Vůně a chuť
Vůně – bez cizích zápachů
Chuť - typická pro vejce
Konzistence
Žloutek – nezřetelně viditelný, bez zřetelné obvodové hranice, bez cizích tělísek, barvy min. 10 dle stupnice La Roche
Bílek – čistý, průhledný, bez cizích tělísek
Nadstandardní parametry
Vejce pocházejí od nosnic z farem v České republice, krmených krmivem vyrobeným v České republice a tříděných a zabalených v České republice.
Technologický postup
- Vejce od nosnic kura domácího jsou co nejdříve po snášce dopravována do třídíren nebo skladů vajec.
- Vejce jsou do třídírny dodána nejpozději 4. pracovní den po snášce.
- Vejce jsou individuálně označena na skořápce rozlišovacím číslem producenta, dle směrnice 2002/4/ES., v produkčním místě nebo na každém kontejneru před opuštěním produkčního místa.
- Vejce jsou před tříděním prohlédnuta a prosvícena, nevhodná vejce jsou z třídění vyřazena.
- Třídírny třídí, balí a označují vejce a obaly nejpozději 2. pracovní den po dni převzetí vajec.
- Po vytřídění jsou čerstvá vejce balena do požadovaného typu obalu.
- Vejce jsou po celou dobu přepravy a skladování uchovávána při nekolísavé teplotě +5°C až +18°C.
Procesní stav
Zrušený