Kysaná smetana krémovitá 12 %
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2018-06-28-0394
Číslo výrobku
2018-06-28-0394/1541
Charakteristika výrobku
Kysaná smetana je mléčný výrobek s vyšším obsahem tuku. Výrobek je tepelně ošetřen pasterací, standardizován na obsah tuku 12 % a zakysán kulturou bakterií mléčného kysání. Minimální množství živých mléčných kultur v 1 g 10 na 6.
Společnost
Mlékárna Kunín a.s.
Kunín 291
Kunín, 742 53
Česká republika
Definice balení
EAN
85912557
Balení
Typ: polypropylenový kelímek o obsahu 200 g uzavřený víčkem ze slitiny hliníku, velikost: 200 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
smetana
mléčná bílkovina
smetanová kultura
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
561 1
Senzorické požadavky
Vzhled
Mléčně bílá, případně až krémová.
Vůně a chuť
Mléčně kyselá, bez cizích příchutí a pachů.
Konzistence
Stejnorodá, hladká, krémovitá až tuhá, mírné uvolnění syrovátky případně i tuku na povrchu výrobku není na závadu.
Technologický postup
1. Pasterace mléka 2. Úchova mléka 3. Standardizace tuku. 4. Sekundární pasterace. 5. Naočkování kulturou. 6. Zrání. 7. Chlazení. 8. Balení. 9. Dochlazení výrobků v obalu.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
sušina minimálně 19,0 %; tuk minimálně 12 %; pH 4,0 - 4,5; Listeria monocytogenes negativní ve 25 g
Procesní stav
Zrušený