Výrobky

Kysaná smetana krémovitá 12 %

Číslo cechovní normy

2018-06-28-0394

Číslo výrobku

2018-06-28-0394/1541

Charakteristika výrobku

Kysaná smetana je mléčný výrobek s vyšším obsahem tuku. Výrobek je tepelně ošetřen pasterací, standardizován na obsah tuku 12 % a zakysán kulturou bakterií mléčného kysání. Minimální množství živých mléčných kultur v 1 g 10 na 6.

Společnost

Mlékárna Kunín a.s.
Kunín 291
Kunín, 742 53
Česká republika

Definice balení

EAN

85912557

Balení

Typ: polypropylenový kelímek o obsahu 200 g uzavřený víčkem ze slitiny hliníku, velikost: 200 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

smetana

mléčná bílkovina

smetanová kultura

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

561 1

Senzorické požadavky

Vzhled

Mléčně bílá, případně až krémová.

Vůně a chuť

Mléčně kyselá, bez cizích příchutí a pachů.

Konzistence

Stejnorodá, hladká, krémovitá až tuhá, mírné uvolnění syrovátky případně i tuku na povrchu výrobku není na závadu.

Technologický postup

1. Pasterace mléka 2. Úchova mléka 3. Standardizace tuku. 4. Sekundární pasterace. 5. Naočkování kulturou. 6. Zrání. 7. Chlazení. 8. Balení. 9. Dochlazení výrobků v obalu.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

sušina minimálně 19,0 %; tuk minimálně 12 %; pH 4,0 - 4,5; Listeria monocytogenes negativní ve 25 g

Procesní stav

Zrušený

Obrázky