Balsýr
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-03-22-0133
Číslo výrobku
2016-03-22-0133/1543
Charakteristika výrobku
Přírodní, plnotučný nezrající, měkký sýr. původ surovin: Mléko - ČR, smetanové kultury - Dánsko sůl - SRN, chlorid vápenatý - ČR, syřidlo - Dánsko.
Společnost
Mlékárna Žirovnice, spol. s r.o.
Poděbradova 22
Pelhřimov, 39301
Česká republika
Definice balení
EAN
8594015246956
Balení
Typ: vakuově balené, velikost: 200 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
mléko
95.5 %
jedlá sůl
smetanové kultury
1 %
syřidlo
Přídatné látky
E 509 - Chlorid vápenatý
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
967 1
Senzorické požadavky
Vůně a chuť
Chuť a vůně: výrazná, slaná,výrazná po použité kultuře.
Nadstandardní parametry
Jde o výrobek vyrobený z kvalitního mléka vyprodukovaném na Vysočině. Sýr vyrábíme z plnotučného, neodstředěného mléka bez přidání konzervačních látek. Zakládáme si na tradiční ruční výrobě, kterou v našem závodě používáme již více než 20let. mléko splňuje normu na "Syrové kravské mléko".
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Fyzikálnípožadavky: sušina: min. 38%; tuk v sušině: min. 45%; jedlá sůl: max. 3,8g. Mikrobiologické požadavky: Listeria monocytogenes nepřítomnost v 25g, salmonella sp. negativní v 25g, Escherichia coli 100KTJ/g (v takovém okamžiku výroby, kdy se předpokládá nejvyšší počet bakterií), Koagulázopozitivní stafylokoky 10KTJ/g. Sýry balené v ochranné atmosféře (konec výrobního procesu)
Ocenění a značky kvality
Regionální potravina
Procesní stav
Zrušený