Výrobky

Balsýr

Číslo cechovní normy

2016-03-22-0133

Číslo výrobku

2016-03-22-0133/1543

Charakteristika výrobku

Přírodní, plnotučný nezrající, měkký sýr. původ surovin: Mléko - ČR, smetanové kultury - Dánsko sůl - SRN, chlorid vápenatý - ČR, syřidlo - Dánsko.

Společnost

Mlékárna Žirovnice, spol. s r.o.
Poděbradova 22
Pelhřimov, 39301
Česká republika

Definice balení

EAN

8594015246956

Balení

Typ: vakuově balené, velikost: 200 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

mléko

95.5 %

jedlá sůl

smetanové kultury

1 %

syřidlo

Přídatné látky

E 509 - Chlorid vápenatý

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

967 1

Senzorické požadavky

Vůně a chuť

Chuť a vůně: výrazná, slaná,výrazná po použité kultuře.

Nadstandardní parametry

Jde o výrobek vyrobený z kvalitního mléka vyprodukovaném na Vysočině. Sýr vyrábíme z plnotučného, neodstředěného mléka bez přidání konzervačních látek. Zakládáme si na tradiční ruční výrobě, kterou v našem závodě používáme již více než 20let. mléko splňuje normu na "Syrové kravské mléko".

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Fyzikálnípožadavky: sušina: min. 38%; tuk v sušině: min. 45%; jedlá sůl: max. 3,8g. Mikrobiologické požadavky: Listeria monocytogenes nepřítomnost v 25g, salmonella sp. negativní v 25g, Escherichia coli 100KTJ/g (v takovém okamžiku výroby, kdy se předpokládá nejvyšší počet bakterií), Koagulázopozitivní stafylokoky 10KTJ/g. Sýry balené v ochranné atmosféře (konec výrobního procesu)

Ocenění a značky kvality

Regionální potravina

Procesní stav

Zrušený