Tvaroh tučný ARO
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2022-07-13-0539
Číslo výrobku
2016-09-06-0148/1560
Společnost
POLABSKÉ MLÉKÁRNY a.s.
Dr. Kryšpína 510
Poděbrady, 290 16
Česká republika
Definice balení
EAN
85952201
Balení
Typ: PS kelímky s přivařenou krycí C/PAP fólií, velikost: 250 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
mléko
smetana
mlékárenské kultury
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
546 kJ / 100g
Senzorické požadavky
Vzhled
obal: čistý, správně uzavřený, označený datem spotřeby; vzhled: barva charakteristická pro použité suroviny a přísady, uvolňování syrovátky není na závadu
Vůně a chuť
chuť a vůně: čistá, jemná, charakteristická pro použité suroviny
Konzistence
konzistence: hladká, homogenní
Nadstandardní parametry
• surovina odpovídá ČCN „Syrové kravské mléko“;
• výrobek je termotvaroh - má vysoký obsah lehce stravitelných syrovátkových bílkovin (termizací sýřeniny před odstředěním se zabrání úniku syrovátkových bílkovin do syrovátky);
• při výrobě použito mikrobiální syřidlo – vhodné i pro vegetariánskou dietu;
• vyrobeno z mléka výhradně od českých farmářů.
Technologický postup
odstředění mléka – pasterace – zakysání mléka – zasýření mléka – zrání koagulátu – ohřev koagulátu – odstřeďování koagulátu – chlazení tvarohu – přídavek smetany - balení tvarohu – dochlazování a skladování finálního výrobku v expedičním skladu - expedice
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
OBSAH SUŠINY: min. 22 % OBSAH TUKU: min. 9,0 % Výrobek odpovídá Zákonu o potravinách č.110/1997 Sb. a příslušným prováděcím vyhláškám, ve znění pozdějších předpisů a legislativě EU. Výrobek neobsahuje kromě mléka žádný z alergenů dle nařízení EU 1169/2011.
n | c | m | M | Fáze | |
Koliformní bakterie | 1000 KTJ/g | Konec výrobního procesu | |||
Koagulázopozitivní stafylokoky | 5 | 2 | 10 KTJ/g | 100 KTJ/g | Konec výrobního procesu |
Salmonella sp. | 5 | 0 | Nepřítomnost ve 25 g | Uvedené na trh, během doby údržnosti | |
Listerie monocytogenes | 5 | 0 | 100 KTJ/g | Uvedené na trh, během doby údržnosti | |
Nepřítomnost ve 25 g | Před opuštěním podniku | ||||
E.coli | 5 | 2 | 100 KTJ/g | 1000 KTJ/g | Během výrobního procesu |
Ocenění a značky kvality
Certifikát Mlékárenského výrobku v režimu jakosti Q CZ
Procesní stav
Schválený