Vepřová pečeně bez kosti
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2019-02-21-0420
Číslo výrobku
2019-02-21-0420/1591
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - výsekové maso
Charakteristika výrobku
Vepřové výsekové maso – pečeně bez kosti
Společnost
CHOVSERVIS a.s.
Česká republika
Definice balení
Balení
Typ: volně ložené v přepravkách E2, velikost: 500 g
Způsob distribuce výrobku
velkoobchod, maloobchod
Složení
vepřová pečeně bez kosti
100 %
Senzorické požadavky
Vzhled
Barva typická pro vepřové maso (světle růžová až červená) bez viditelných skvrn a krevních podlitin.
Vůně a chuť
Vůně typická pro vepřové maso, bez cizích pachů.
Nadstandardní parametry
Jatečná zvířata byla narozena a vykrmena v ČR. Maso pouze z JUT zařazených do ČCN předepsaných tříd systému SEUROP. Bez výskytu vad vepřového masa PSE.
Technologický postup
Porážka jatečných zvířat ve schváleném provozu dle pravidel welfare a správné výrobní a hygienické praxe, chlazení a odvěšení. Po vyzrání masa bourání JUT ve schválené bourárně. Pečlivě začištěný zádový sval z vykostěné pečeně, boková část oddělena těsně podél zádového svalu. Plátky masa přecházející z krkovice jsou odstraněny. Tukové krytí z vnější strany odstraněno do maximální výšky 1 mm. Z vnitřní strany v místech po vykostěných výčnělcích hrudních a bederních obratlů je sval zarovnán hladkými řezy, pečeně je očištěna a zbavena třásní masa bez hlubokých zářezů.
Procesní stav
Schválený