Výrobky

Vepřová pečeně bez kosti

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2019-02-21-0420

Číslo výrobku

2019-02-21-0420/1591

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - výsekové maso

Charakteristika výrobku

Vepřové výsekové maso – pečeně bez kosti

Společnost

CHOVSERVIS a.s.
Česká republika

Definice balení

Balení

Typ: volně ložené v přepravkách E2, velikost: 500 g

Způsob distribuce výrobku

velkoobchod, maloobchod

Složení

vepřová pečeně bez kosti

100 %

Senzorické požadavky

Vzhled

Barva typická pro vepřové maso (světle růžová až červená) bez viditelných skvrn a krevních podlitin.

Vůně a chuť

Vůně typická pro vepřové maso, bez cizích pachů.

Nadstandardní parametry

Jatečná zvířata byla narozena a vykrmena v ČR. Maso pouze z JUT zařazených do ČCN předepsaných tříd systému SEUROP. Bez výskytu vad vepřového masa PSE.

Technologický postup

Porážka jatečných zvířat ve schváleném provozu dle pravidel welfare a správné výrobní a hygienické praxe, chlazení a odvěšení. Po vyzrání masa bourání JUT ve schválené bourárně. Pečlivě začištěný zádový sval z vykostěné pečeně, boková část oddělena těsně podél zádového svalu. Plátky masa přecházející z krkovice jsou odstraněny. Tukové krytí z vnější strany odstraněno do maximální výšky 1 mm. Z vnitřní strany v místech po vykostěných výčnělcích hrudních a bederních obratlů je sval zarovnán hladkými řezy, pečeně je očištěna a zbavena třásní masa bez hlubokých zářezů.

Procesní stav

Schválený