Vepřová plec bez kosti
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2019-02-21-0420
Číslo výrobku
2019-02-21-0420/1592
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - výsekové maso
Charakteristika výrobku
Vepřové výsekové maso – plec bez kosti
Společnost
CHOVSERVIS a.s.
Česká republika
Definice balení
Balení
Typ: volně ložené v přepravkách E2, velikost: 500 g
Způsob distribuce výrobku
velkoobchod, maloobchod
Složení
vepřová plec bez kosti
100 %
Senzorické požadavky
Vzhled
Barva typická pro vepřové maso (světle růžová až červená) bez viditelných skvrn a krevních podlitin.
Vůně a chuť
Vůně typická pro vepřové maso, bez cizích pachů.
Nadstandardní parametry
Jatečná zvířata byla narozena a vykrmena v ČR. Maso pouze z JUT zařazených do ČCN předepsaných tříd systému SEUROP. Bez výskytu vad vepřového masa PSE.
Technologický postup
Porážka jatečných zvířat ve schváleném provozu dle pravidel welfare a správné výrobní a hygienické praxe, chlazení a odvěšení. Po vyzrání masa bourání JUT ve schválené bourárně. Pečlivě vykostěná plec v celku, bez kůže, bez kloubních pouzder a přebytečného sádla.
Procesní stav
Schválený