Delikatesní majonéza „KARLOVA KORUNA“
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2015-10-15-0032
Číslo výrobku
2015-10-15-0032/1628
Zařazení dle legislativy
Koření, jedlá sůl, dehydratované výrobky, ochucovadla a hořčice - studená omáčka nebo dresink - emulgované
Charakteristika výrobku
- Studená emulgovaná ochucená omáčka.
Společnost
ZÁRUBA FOOD a.s.
Vrbenská 27
České Budějovice, 370 01
Česká republika
Definice balení
EAN
8594002112387
Balení
Typ: sklo, velikost: 380 ml
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
řepkový olej
75 %
pitná voda
vaječné žloutky
6 %
hořčice /pitná voda, hořčičné semínko, ocet kvasný lihový, jedlá sůl, výtažky koření)
cukr
kvasný ocet lihový
jedlá sůl
Přídatné látky
E 160 a - Karoteny
E 385 - Dvojsodnovápenatá sůl kyseliny ethylendiamintetraoctové (EDTA)
Alergeny
3 - Vejce - Vejce a výrobky z nich
10 - Hořčice - Hořčice a výrobky z ní
Energetická hodnota výrobku
2716 1
Senzorické požadavky
Vzhled
Vzhled: hmota světle žluté barvy, olej neoddělen.
Vůně a chuť
•VŮNĚ: typická pro majonézy, mírné nakyslá; •CHUŤ: mírně nakyslá, bez cizích pachuti.
Konzistence
pastovitá stejnorodá hmota
Nadstandardní parametry
• řepkový olej v množství nejméně 70 %; • obsah žloutku nejméně 3 %; • neobsahuje konzervační látky.
Technologický postup
1) příjem 2) skladování surovin 3)navažování surovin 4)míchání(emulgace) 5)plnění do primárních obalů 6)balení do skupinových obalů 7)skladovaní hotových výrobků 8)expedice Z navážených surovin se ve výrobníku vymíchá emulze, která se následně plní do obalů na plnícím zařízení
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
ENTEROBACTERIACEAE: 10/g SALMONELLA nepřítomnost ve 25 g LISTERIA MONOCYTOGENES nepřítomnost ve 25 g; pH max. 4,5
Ocenění a značky kvality
Klasa
Procesní stav
Zrušený