Výrobky

Delikatesní majonéza „KARLOVA KORUNA“

Číslo cechovní normy

2015-10-15-0032

Číslo výrobku

2015-10-15-0032/1628

Zařazení dle legislativy

Koření, jedlá sůl, dehydratované výrobky, ochucovadla a hořčice - studená omáčka nebo dresink - emulgované

Charakteristika výrobku

    Studená emulgovaná ochucená omáčka.

Společnost

ZÁRUBA FOOD a.s.
Vrbenská 27
České Budějovice, 370 01
Česká republika

Definice balení

EAN

8594002112387

Balení

Typ: sklo, velikost: 380 ml

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

řepkový olej

75 %

pitná voda

vaječné žloutky

6 %

hořčice /pitná voda, hořčičné semínko, ocet kvasný lihový, jedlá sůl, výtažky koření)

cukr

kvasný ocet lihový

jedlá sůl

Přídatné látky

E 160 a - Karoteny

E 385 - Dvojsodnovápenatá sůl kyseliny ethylendiamintetraoctové (EDTA)

Alergeny

3 - Vejce - Vejce a výrobky z nich

10 - Hořčice - Hořčice a výrobky z ní

Energetická hodnota výrobku

2716 1

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled: hmota světle žluté barvy, olej neoddělen.

Vůně a chuť

•VŮNĚ: typická pro majonézy, mírné nakyslá; •CHUŤ: mírně nakyslá, bez cizích pachuti.

Konzistence

pastovitá stejnorodá hmota

Nadstandardní parametry

• řepkový olej v množství nejméně 70 %; • obsah žloutku nejméně 3 %; • neobsahuje konzervační látky.

Technologický postup

1) příjem 2) skladování surovin 3)navažování surovin 4)míchání(emulgace) 5)plnění do primárních obalů 6)balení do skupinových obalů 7)skladovaní hotových výrobků 8)expedice Z navážených surovin se ve výrobníku vymíchá emulze, která se následně plní do obalů na plnícím zařízení

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

ENTEROBACTERIACEAE: 10/g SALMONELLA nepřítomnost ve 25 g LISTERIA MONOCYTOGENES nepřítomnost ve 25 g;   pH max. 4,5

Ocenění a značky kvality

Klasa

Procesní stav

Zrušený