Výrobky

Krůtí maso ve vlastní šťávě

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2016-03-21-0118

Číslo výrobku

2016-03-21-0118/1654

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - konzervy

Charakteristika výrobku

Sterilovaný masný výrobek. Konzerva.

Společnost

PT servis konzervárna spol. s r.o.
Purkyňova 1000
Tábor, 390 02
Česká republika

Definice balení

EAN

8594063296859

Balení

Typ: sklo, velikost: 300 g

Složení

krůtí maso

80

vepřové kůže

8

pitná voda

glukózový sirup

česnek

bramborový škrob

extrakty koření

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

E 407 - Karagenan

E 331: Citráty sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant)

E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)

E 575 - Glukono-delta-lakton

Energetická hodnota výrobku

665 kJ / 100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Nehomogenní dílo s převahou větších kusů masa barvy růžové. Aspik přiměřeně tuhý. Dílo kryté přiměřenou vrstvu tuku.

Vůně a chuť

Vůně typická po drůbežím mase a použitém koření. Bez cizích pachů. Chuť kořeněná, přiměřeně slaná, typická po drůbežím mase a použitém koření. Chuť aspiku mírně slaná. Chuť tuku typická, bez cizích příchutí.

Konzistence

Maso křehké, měkké, aspik přiměřeně tuhý, po ohřátí s oddělenými kousky masa, šťavnatá.

Nadstandardní parametry

nižší obsah tuku - max. 15% bez fosfátů a bez E 621 vysoký obsah masa - min. 80%

Technologický postup

Všechny navážené komponenty řádně promícháme a promíchané dílo, strojně plníme do obalu. Strojově uzavřeme a po vložení do sterilizačních košů sterilujeme dle předepsaného sterilizačního programu. Po vyhodnocení sterilizačního procesu jsou výrobky předány do skladu a připravovány k expedici - etiketace a balení.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah soli max. 2,5% obsah tuku max. 20% Mikrobiologicky výrobek splňuje výrobek požadavky obchodní sterility (masný výrobek - konzerva).  

Uživatel

Schváleno

17.8.2021 06:47:09

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený