Výrobky

Hovězí maso ve vlastní šťávě

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2016-03-21-0118

Číslo výrobku

2016-03-21-0118/1655

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - konzervy

Charakteristika výrobku

Sterilovaný masný výrobek. Konzerva.

Společnost

PT servis konzervárna spol. s r.o.
Purkyňova 1000
Tábor, 390 02
Česká republika

Definice balení

EAN

8594063296958

Balení

Typ: sklo, velikost: 300 g

Složení

hovězí maso

80

vepřové kůže

8

pitná voda

cibule

glukózový sirup

extrakty koření

česnek

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

E 407 - Karagenan

E 331: Citráty sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant)

E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)

E 575 - Glukono-delta-lakton

Energetická hodnota výrobku

1171 kJ / 100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Nehomogenní dílo s převahou větších kusů hovězího masa, barvy hnědočervené v přiměřeně tuhém aspiku kryté přiměřenou vrstvou tuku.

Vůně a chuť

Vůně typická po hovězím mase a použitých surovinách. Bez cizích pachů. Chuť po použitých surovinách, přiměřeně slaná a kořeněná, typická po hovězím mase. Chuť aspiku mírně slaná. Chuť tuku typická, bez cizích příchutí.

Konzistence

Maso křehké, měkké, aspik přiměřeně tuhý.

Nadstandardní parametry

nižší obsah tuku - max. 20% bez fosfátů a E 621 vysoký obsah masa - min. 80%

Technologický postup

Všechny navážené komponenty řádně promícháme a promíchané dílo, strojně plníme do obalu. Strojově uzavřeme a po vložení do sterilizačních košů sterilujeme dle předepsaného sterilizačního programu. Po vyhodnocení sterilizačního procesu jsou výrobky předány do skladu a připravovány k expedici - etiketace a balení.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah soli max. 2,5% Obsah tuku max. 20% Mikrobiologicky výrobek splňuje požadavky obchodní sterility (masný výrobek - konzerva).

Uživatel

Schváleno

17.8.2021 06:46:23

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený