Výrobky

Milko žervé krémové

Číslo cechovní normy

2019-06-05-0437

Číslo výrobku

2019-06-05-0437/1756

Společnost

POLABSKÉ MLÉKÁRNY a.s.
Dr. Kryšpína 510
Poděbrady, 290 16
Česká republika

Definice balení

EAN

85910621

Balení

Typ: PS kelímky s přivařenou krycí ALU fólií, velikost: 80 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

mléko

smetana

syrovátka

jedlá sůl

jedlá želatina

mlékárenské kultury

mikrobiální syřidlo

Přídatné látky

E 466: Karboxymethylcelulosa (Zahušťovadlo, stabilizátor, emulgátor)

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

956

Senzorické požadavky

Vzhled

obal: čistý, správně uzavřený, označený datem spotřeby; vzhled: barva charakteristická pro použité suroviny a přísady, uvolňování syrovátky není na závadu

Vůně a chuť

chuť a vůně: čistá, jemná, charakteristická pro použité suroviny a přísady

Konzistence

konzistence: hladká, homogenní

Nadstandardní parametry

• surovina odpovídá ČCN „Syrové kravské mléko“; • při výrobě použito mikrobiální syřidlo – vhodné i pro vegetariánskou dietu; • vyrobeno z mléka výhradně od českých farmářů.

Technologický postup

Pasterace směsi mléka a smetany – zakysání – zasýření – odstředění sýřeniny (koagulátu) – přídavek minoritně zastoupených surovin – termizace – balení – chlazení

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

OBSAH SUŠINY: min. 32 %; OBSAH TUKU: min. 20 %. Výrobek odpovídá Zákonu o potravinách č.110/1997 Sb. a příslušným prováděcím vyhláškám, ve znění pozdějších předpisů a legislativě EU. Výrobek neobsahuje kromě mléka žádný z alergenů dle nařízení EU 1169/2011.  
n c m M Fáze
Koliformní bakterie 1000 KTJ/g Konec výrobního procesu
Koagulázopozitivní    stafylokoky 5 2 10 KTJ/g 100 KTJ/g Konec výrobního procesu
Salmonella sp. 5 0 Nepřítomnost ve 25 g Uvedené na trh, během doby údržnosti
Listerie monocytogenes 5 0 100 KTJ/g Uvedené na trh, během doby údržnosti
Nepřítomnost ve 25 g Před opuštěním podniku
E.coli 5 2 100 KTJ/g 1000 KTJ/g Během výrobního procesu

Ocenění a značky kvality

Certifikát Mlékárenského výrobku v režimu jakosti Q CZ

Procesní stav

Schválený