Výrobky

Sýráci - sýrové tyčinky 20 g

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2019-06-20-0439

Číslo výrobku

2019-06-20-0439/1770

Charakteristika výrobku

Nezrající pařený polotučný poloměkký sýr, vakuově balený, ve tvaru tyčinky,

Společnost

Mlékárna Olešnice a.s.
Tržní 376
Olešnice, 679 74
Česká republika

Definice balení

EAN

8594005854116

Balení

Typ: vakuově baleno v plastové folii, velikost: 20 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod, velkoobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.

Složení

mléko

jedlá sůl

mlékárenské kultury

syřidlo

Přídatné látky

E 509 - Chlorid vápenatý

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

1088

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled a barva – tvar tyčinky, povrch čistý, barva mléčně bílá až krémová

Vůně a chuť

Chuť a vůně - mírně slaná, bez cizích příchutí a pachů.

Konzistence

mírně elastická, polotuhá, na řezu hladká.

Nadstandardní parametry

Vyrobeno z mléka odpovídajícího ČCN Syrové kravské mléko.

Technologický postup

Pasterace mléka, standardizace tuku, předkysání, temperace na sýřící teplotu, zakysání, zasýření, srážení, krájení a zpracování sýřeniny, oddělení syrovátky, kysání, paření, tvarování, chlazení a solení, balení, skupinové balení, paletizace, skladování při 2 – 8°C, expedice.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Sušina 48 % Tuk v sušině 35 %; Obsah soli 1,6 %; Teplota skladování od 2°C do 8°C; Listeria monocytogenes – nepřítomnost ve 25 g; E. coli - n=5, c=2, m=100 KTJ/g, M=1000KTJ/g; Koagulázopozitivní stafylokoky - n=5, c=2, m=10 KTJ/g, M=100KTJ/g.

Procesní stav

Zrušený