Pašerácká klobása
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-08-08-0078
Číslo výrobku
2016-08-08-0078/1776
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované
Charakteristika výrobku
Masný výrobek trvanlivý fermentovaný. Na 100g výrobku bylo použito 135g masa.
Společnost
MP Krásno, a.s.
Hranická 430/34, Krásno nad Bečvou
Valašské Meziříčí, 757 01
Česká republika
Definice balení
EAN
295628
Balení
Typ: ochranná atmosféra, velikost: 1 kg
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
vepřové sádlo
jedlá sůl
koření
extrakty koření
dextróza
aroma
startovací kultura
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)
Alergeny
Energetická hodnota výrobku
2162 1
Senzorické požadavky
Vzhled
Výrobek je naražený do kouři prostupného střeva, na povrchu je paprikově hnědé barvy, povrch je vrásčitý. Na řezu je patrná mozaika použité tmavě červené libové a světlé tučné suroviny.
Vůně a chuť
Chuť a vůně výrobku je pikantní, jemná v důskedku fermentačních procesů, přiměřeně slaná.
Konzistence
Konzistence je soudržná.
Nadstandardní parametry
Bez lepku; Bez SOM a drůbežího SOM; Vysoký obsah masa (Na 100g výrobku bylo použito 135g masa.); Bez zvýrazňovačů chuti; Bez přídavku bílkovinných přísad.
Technologický postup
V kutru zasekáme libovou část masa, přidáme startovací kulturu. Poté přidáme tučnou část suroviny, koření a pragandu. Plníme do kouři propustných střev, přetáčíme a klipsujeme. Poté se zakuřuje a následně suší. Výrobek je zabalen v ochranné atmosféře v plastové folii.
Procesní stav
Zrušený