Klatovská šunka nejvyšší jakosti
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-08-01-0067
Číslo výrobku
2016-08-01-0067/1788
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Vepřová šunka s vysokým obsahem masa (88%).
Společnost
Maso West s. r. o.
Za Mototechnou 1619/1
Praha 5, 155 00
Česká republika
Definice balení
Balení
Typ: Vícevrstvý polyamidový obal, velikost: 3 kg
Způsob distribuce výrobku
malooobchod
Složení
vepřové maso
88 %
voda
jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnand draselný)
dextróza
aroma
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 451 - Trifosforečnany
E 450 - Difosforečnany
E 452 - Polyfosforečnany
E 301 - Askorbát sodný
Energetická hodnota výrobku
524 kJ / 100g
Senzorické požadavky
Vzhled
barva masově růžová typická pro šunku z vepřového masa, bez viditelného potrhání svalových vláken, menší dutinky vyplněné aspikem přípustné.
Vůně a chuť
Přiměřeně slaná, lahodná, bez cizích vůní a chutí.
Konzistence
Konzistence pevná, soudržná.Výrobek na skusu v tenkých plátcích křehký.
Nadstandardní parametry
Šunka nejvyšší jakosti se vyznačuje vysokým podílem vepřového masa (88%), celosvalový výrobek, bez SOM a drůbežího SOM, barviv, vlákniny, zvýrazňovačů chuti, škrobu, lepku a bílkovinných přísad.
Technologický postup
1. Příjem suroviny (CCP1) – zkontrolujeme sledované znaky;
2. chladírenské uskladnění suroviny (CCP4) - zkontrolujeme sledované znaky;
3. Maso se nařeže přes desku ledvina;
4. Z vody, ledu a přísad se připraví lák a přilije se k masu;
5. Masíruje se 9 hodin;
6. Narazíme do obalů;
7. Výrobek se poté tepelně opracuje při teplotě 70°C až 80°C, dokud není dosaženo minimálního tepelného účinku odpovídajícího působení teploty 70°C ve středu výrobku. Tato teplota musí působit ve středu výrobku minimálně 10 minut. (CCP5);
8. Výrobek se nechá vychladnout na teplotu v jádře výrobku max. +5°C (CCP7);
9. Výrobek se označí etiketou;
10. Chladírenské uskladnění výrobku (CCP4);
11. Příprava zboží k expedici a kompletace objednávek;
12. Nakládka zboží do předchlazeného nákladového prostoru vozidla;
13. Rozvoz zboží zákazníkům.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Obsah tuku max. 7%, obsah soli max. 2,5%.
Procesní stav
Zrušený