Vepřové maso ve vlastní šťávě
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-03-21-0118
Číslo výrobku
2016-03-21-0118/1791
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - konzervy
Charakteristika výrobku
Sterilovaný masný výrobek. Konzerva.
Společnost
PT servis konzervárna spol. s r.o.
Purkyňova 1000
Tábor, 390 02
Česká republika
Definice balení
EAN
8594044446730
Balení
Typ: sklo, velikost: 300 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
vepřové maso
80
vepřové kůže
8
pitná voda
bramborový škrob
cibule
česnek
kmín
pepř mletý
extrakty koření
dextróza
Přídatné látky
E 250: Dusitan sodný (Konzervant, stabilizátor barviva)
E 407: Karagenan (Zahušťovadlo, stabilizátor, želírující látka)
E 331: Citráty sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant)
E 300 - Kyselina askorbová
Energetická hodnota výrobku
759 kJ / 100g
Senzorické požadavky
Vzhled
Nehomogenní dílo s převahou větších kusů vepřového masa barvy růžové v přiměřeně tuhém aspiku krytá přiměřenou vrstvou tuku.
Vůně a chuť
Vůně typická po vepřovém mase, bez cizích zápachů. Chuť kořeněná, přiměřeně slaná, typická po vepřovém mase a použitém koření. Chuť aspiku mírně slaná. Chuť tuku typická, bez cizích příchutí.
Konzistence
Maso křehké, měkké, aspik přiměřeně tuhý, po ohřátí s oddělenými kousky masa, šťavnatá.
Nadstandardní parametry
nižší obsah tuku max. 20% bez fosfátů a bez E 621 vysoký obsah masa - min. 80%
Technologický postup
Všechny navážené komponenty řádně promícháme a promíchané dílo strojně plníme do obalu. Strojově uzavřeme a po vložení do sterilizačních košů sterilujeme dle předepsaného sterilačního programu. Po vyhodnocení sterilizačního procesu jsou výrobky předány do skladu a přepravovány k expedici - etiketace a balení.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Obsah soli max. 2,5% obsah tuku max. 20% Mikrobiologicky výrobek splňuje požadavky obchodní sterility (masný výrobek - konzerva).
Uživatel
Schváleno
17.8.2021 06:40:26
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený