Jaroměřický Tvaroh tvrdý na strouhání
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2019-01-14-0417
Číslo výrobku
2019-01-14-0417/1845
Charakteristika výrobku
tvaroh tvrdý
Společnost
Jaroměřická mlékárna, a.s.
Kaunicova 198
Jaroměřice nad Rokytnou, 675 51
Česká republika
Definice balení
EAN
8594000781462
Balení
Typ: vakuové v plastové folii, velikost: 200 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
mléko
100 %
mlékařské kultury
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
528
Senzorické požadavky
Vzhled
mléčně bílá, stejnoměrná.
Vůně a chuť
mléčně nakyslá, bez závad.
Konzistence
pevné kousky do velikosti hrášku, slisované do kompaktní hmoty.
Nadstandardní parametry
Vyrobeno z mléka odpovídajícího ČCN Syrové kravské mléko.
Obsah sušiny min. 30 %.
Technologický postup
Pasterované mléko se zakvasí čistou mlékařskou kulturou.
Po sražení se tvarohovina rozkrájí, zahřívá a vytužuje.
Poté následuje lisování do tvaru cihly (podkova), chlazení a balení.
Vychlazený tvaroh se porcuje do tvaru bločků o předepsané hmotnosti a vakuově balí do plastové folie.
Po vychlazení se expeduje.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Listeria monocyt. neg./25g,
koliform.bakt. nejv. 1 000 KTJ/g, odpovídají nařízení komise (ES) č. 2073/2005 o mikrob. požadavcích na potraviny
Procesní stav
Schválený